Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ТРИКОВА који помажу ИНДИЈИКАМА да имају савршен тен: Њихово лице је чисто и затегнуто, а ТАЈНА је у једноставним методама

Испробајте трикове које већ вековима помажу Индијикама да задрже аутентичну лепоту

1662388078_Foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Индијке су познате по томе да имају дугу, густи и јаку косу, као и прелепу, чисту и затегнуту кожу. Без обзира колико имају година, делују увек младолико. А за то је задужена управо природна медицина и третмани. Своју аутентичну лепоту одржавају кроз следећих пет корака, за које вам није потребно уопште много новца. Уз њих заборавите на упадљиве боре.

Наиме, за њих је најбитније чишћење лица, храњене коже како изнутра, тако и споља и хидратација.

1. Самомасажа

Ова опуштајућа техника у индијским ритуалима лепоте користи се вековима, а за њу се најчешће користи сусамово уље. Оно се посебно препоручује за негу коже, косе, зуба, па чак и након сунчања. Када измасирате лице овим уљем, кожа ће бити нахрањена и свежа. Нарочито је добор за даме са сувом кожом.

2. Конзумирање прокуване воде

Хидратација је најважније правило Индијки за негу коже. Вода треба да буде прокувана и топла, као и да се испија у мањим гутљајима. Јер, уколико ођедном попијете много воде, она ће само "проћи" кроз тело, односно брзо ћете је избацити из организма, док мањи гутљаји гарантују да вода доспе баш тако где треба и хидрира организам.

Прочитајте још: Пет промена на кожи које указују да вам КРЕМА ЗА ЛИЦЕ НЕ ОДГОВАРА: Ако сте приметили неке од њих, престаните са употребом тог препарата

3. Чај од ђумбира

Детокс напитак који је еликсир за вашу кожу. Ђумбир је богат гингеролом, једињењем које делује противупално, поседује витамине и минерале, и делује као сјајан антиоксидант. Ова невероватна намирница поспешује производњу колагена и на тај начин спречава појаву нових бора и смањује постојеће.

4. Шаргарепа

Шаргарепа је једна од најважнијих намирница за оне који желе да пруже својој кожи огромну количину хранљивих материја. Најважнији састојак овог поврћа су свакако каротеноиди, материје које дају златну боју, штите од УВ зрачења и спољних утицаја. Ту су и једињења по имену полиацетилени, која ублажавају упале. Индијке конзумирају куване шаргарепе, а веома је важно да је не загревате поново.

5. Физичка активност

Физичка активност је веома битна за лепоту коже. Тада се знојимо и на тај начин се избацују накупљени токсини из организма и коже. И не само то, вежбањем се ослобађамо од стреса који је један од главних окидача за старење и појаву бора.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas