Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Пет ствари које дерматолози увек раде пре спавања за ЛЕПШУ КОЖУ, а препоручују их свима

Увек смо у потрази за новим саветима и предлозима беаутy производа који ће побољшати постојећу беаутy рутину, а за такве савете најбоље је послушати оне којима је кожа специјалност - дерматологе.

1609598182_Depositphotos_50145887_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Четири дерматолога за Бyрдие су открили којих пет ствари баш увек раде пре спавања у ноћној рутини како би им кожа била лепа и негована, а саветују их свима. 

Прочитајте још: Направите сами: Једноставна маска за чишћење лица

Нежно уклоните остатке шминке

Иако је то један од првих беаутy савета које смо добили, треба непрестано наглашавати колико је битно скинути шминку пре спавања. Приликом чишћења, побрините се да се уклони комплетан маке уп и нечистоће с лица, а притом користите нежне чистаче који неће нарушити баријеру или изазвати иритације на кожи. Препоручује се коришћење производа који у својим формулама не садрже парфеме.

Користите производе с анти-аге предзнаком

Кад је реч о производима с анти-аге формулацијама, дерматолози су озбиљни и заобилазе састојке чија ефикасност није научно доказана. Ретиноли и гликолна киселина припадају, између осталог, састојцима који ће се пронаћи у серумима и кремама за ноћну беаутy рутину. 

Прочитајте још: Нега лица након 35. године: Шта обавезно треба да постане рутина?

Фото: Депозит

Нека очи и усне буду прироритет

Дерматолози се слажу - ако сте закорачили у тридесете године, усне и осетљиво подручје око очију треба додатно неговати и хидрирати. Испробајте креме за подручје око очију које нису преагресивне за то танко подручје, а за усне бирајте супер-хидратантне производе с којима ће усне бити неговане током целе године. 

Не заборавите подручје врата и деколтеа

Вечерња беаутy рутина не завршава на лицу, већ се протеже све до врата и деколтеа. Врат је често занемарено подручје, али на њему се знакови старости могу врло лако видети. На подручју врата и деколтеа испробајте производе који садрже хијалуронску киселину за хидратацију и састојке попут салицилне киселине и витамина Б5. 

Прочитајте још: НИКАДА НЕ СТАВЉАЈТЕ МЛЕКО ЗА ТЕЛО НА ЛИЦЕ, а ево и због чега!

Хидратантна крема је обвезна

Баш као и скидање шминке чистачима за лице, и наношење хидратантне креме незаобилазан је корак у свакодневној, и вечерњој и јутарњој, беаутy рутини. Ипак, стручњаци тврде да у овом случају обратите пажњу на хидратацију и да скупоцене креме не значе увек и квалитет, па можете одабрати и производе с најједноставнијим састојцима. Уместо тога, акценат ставите на анти-аге производе. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas