Oglas
· · Komentari: 0

5 TRIKOVA koji pomažu INDIJIKAMA da imaju savršen ten: Njihovo lice je čisto i zategnuto, a TAJNA je u jednostavnim metodama

Isprobajte trikove koje već vekovima pomažu Indijikama da zadrže autentičnu lepotu

1662388078_Foto-Pexels.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Indijke su poznate po tome da imaju dugu, gusti i jaku kosu, kao i prelepu, čistu i zategnutu kožu. Bez obzira koliko imaju godina, deluju uvek mladoliko. A za to je zadužena upravo prirodna medicina i tretmani. Svoju autentičnu lepotu održavaju kroz sledećih pet koraka, za koje vam nije potrebno uopšte mnogo novca. Uz njih zaboravite na upadljive bore.

Naime, za njih je najbitnije čišćenje lica, hranjene kože kako iznutra, tako i spolja i hidratacija.

1. Samomasaža

Ova opuštajuća tehnika u indijskim ritualima lepote koristi se vekovima, a za nju se najčešće koristi susamovo ulje. Ono se posebno preporučuje za negu kože, kose, zuba, pa čak i nakon sunčanja. Kada izmasirate lice ovim uljem, koža će biti nahranjena i sveža. Naročito je dobor za dame sa suvom kožom.

2. Konzumiranje prokuvane vode

Hidratacija je najvažnije pravilo Indijki za negu kože. Voda treba da bude prokuvana i topla, kao i da se ispija u manjim gutljajima. Jer, ukoliko odjednom popijete mnogo vode, ona će samo "proći" kroz telo, odnosno brzo ćete je izbaciti iz organizma, dok manji gutljaji garantuju da voda dospe baš tako gde treba i hidrira organizam.

Pročitajte još: Pet promena na koži koje ukazuju da vam KREMA ZA LICE NE ODGOVARA: Ako ste primetili neke od njih, prestanite sa upotrebom tog preparata

3. Čaj od đumbira

Detoks napitak koji je eliksir za vašu kožu. Đumbir je bogat gingerolom, jedinjenjem koje deluje protivupalno, poseduje vitamine i minerale, i deluje kao sjajan antioksidant. Ova neverovatna namirnica pospešuje proizvodnju kolagena i na taj način sprečava pojavu novih bora i smanjuje postojeće.

4. Šargarepa

Šargarepa je jedna od najvažnijih namirnica za one koji žele da pruže svojoj koži ogromnu količinu hranljivih materija. Najvažniji sastojak ovog povrća su svakako karotenoidi, materije koje daju zlatnu boju, štite od UV zračenja i spoljnih uticaja. Tu su i jedinjenja po imenu poliacetileni, koja ublažavaju upale. Indijke konzumiraju kuvane šargarepe, a veoma je važno da je ne zagrevate ponovo.

5. Fizička aktivnost

Fizička aktivnost je veoma bitna za lepotu kože. Tada se znojimo i na taj način se izbacuju nakupljeni toksini iz organizma i kože. I ne samo to, vežbanjem se oslobađamo od stresa koji je jedan od glavnih okidača za starenje i pojavu bora.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas