Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЛОВНА ОДЕЋА

Ако купујете и SECOND HAND радњама ОВУ ствар морате да знате, јер можете изазвати ОЗБИЉАН проблем

Понекад ћете "убости" нешто квалитетно, али таква одећа са собом носи и одређене ризике.

1642664475_clothes-g339aaac3a_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У складу са важећим законима, половна одећа која се испоручује у продавницу половних мора имати документе који потврђују дезинфекцију и дезинфекцију. Пре свега, документ треба да има јасан печат установе која спроводи третман, као и начин и температуру процеса.

Управо тај поступак утиче на карактеристичан, непријатан мирис у продавницама половне одеће. Овај третман се изводи уз употребу јаких хемикалија и иако је намењен заштити одеће и купаца, може довести до тешке алергијске реакције. Особе са осетљивом кожом и родитељи мале деце треба да буду посебно опрезни.

Половна одећа - како очистити?

Чак и ако немамо проблема са кожом. Пре облачења сваки комад одеће купљен у продавници половних треба добро опрати. Основа је прање веша у веш машини уз додатак детерџената и омекшивача. Ако, пак, постоји непријатан мирис хемикалија на одећи, за уклањање се могу користити основни прехрамбени производи попут соде. 

Прочитајте још: Смирује ЖЕЛУДАЦ, обнавља СЛУЗОКОЖУ : Припремите семе ЛАНА на овај начин и прочистите организам (РЕЦЕПТ)

Шта треба избегавати

С друге стране, не треба куповати одећу или предмете у малопродајним објектима који су у блиском контакту са излучевинама људског тела. Као што су купаћи костими, пешкири, постељина и јоргани. У овом случају, процес чишћења не гарантује хигијенски статус купљеног производа. Посебно опасне могу бити и ципеле са којима се можемо заразити атлетском ногом, као и капе.

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas