Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БОГАТ ВЛАКНИМА

Смирује ЖЕЛУДАЦ, обнавља СЛУЗОКОЖУ : Припремите семе ЛАНА на овај начин и прочистите организам (РЕЦЕПТ)

Ако те мучи бол у желуцу, нервираш се, пијеш превише лекова, семе лана ће бити твоја нова омиљена намирница.

1642509783_pjimage---2022-01-18T134247.935.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Семе лана је богато протеинима, топљивим влакнима, минералима гвожђа и цинка, али и витаминима Б1, Б2, Ц, Е и провитамином А.

Користи као додатак житарицама, које конзумирају они који држе дијету или желе боље да прочисте организам.

Одличан лаксатив

Како су богата уљима и влакнима, ова семена су и одличан лаксатив. Омега 3 масне киселине, које се налазе у лану, имају противупална деловања. Многа клиничка истраживања су показала да с овом биљком можете да помогнете код проблема с високим холестеролом и неким срчаним болестима.

Да бисте се решили затвора, свако јутро, на празан желудац, поједите кашичицу сировог семена.

Прочитајте још: ТЕШКО СЕ РАЗБУЂУЈЕТЕ? 6 практичних савета за ЕНЕРГИЧНИЈЕ јутро

Иако, можда, не изгледа укусно, жвачите га што дуже можете. Лакше ће вам можда бити када потопите кашику ланеног семена у шољици млаке воде, оставите да одстоји шест сати и то семе поједите пре спавања. Наравно, воду проспите.

Смирује желудац

Лан је одличан начин да смириш желудац, обновиш слузокожу и побољшаш своје здравствено стање.

У продавницама здраве хране купи 200 -300 грама ланеног семена. Свако вече две кафене кашичице прелиј са два децилитра обичне или прокуване воде (собне температуре) и поклопи посуду. Тако треба да стоји преко ноћи јер ће ланено семе пустити благу слуз. Ујутро процеди и попиј ту течност.

У тој слузи се налазе сва његова лековита својства. Она оболелу слузницу желуца облаже, штити и ублажава упале.

Иако ћеш осетити већ после десетак дана да ти је лакше, не треба прекидати "терапију" 40 дана. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas