Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Бјути трик којим су се некада служиле ЖЕНЕ: Како ЈАБУКОВО СИРЋЕ помаже у нези лица?

Ако сте се у некој фази живота борили с акнама, верујемо да сте барем једном на бубуљице ставили пасту за зубе или јабуково сирће, по савету маме или баке.

1644272506_166411e32bfbb0c67a043897832935ef3b2f5f27.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако су старије генерације имале прегршт генијалних савета за живот, стављати кухињске производе на осетљиву кожу лица можда ипак није најбољи савет. Међутим, има нешто у јабуково сирћету због чега је пронашао пут до рутине неге коже лица многих од нас. Чак се и као састојак нашао у бројним производима.

Али, пре него што нанесете ово сирће на бубуљицу или директно на лице, треба знати ове ствари.

Прочитајте још: Направите ДОМАЋЕ ЈАБУКОВО СИРЋЕ, јер најбоље помаже код ОВИХ здравствених проблема (РЕЦЕПТ)

Ово сирће има дугу историју када је нега коже у питању, а посебно код оних који више воле природније препарате из кућне радиности. Уколико се користи правилно (разблажено у води или као састојак у постојећим производима), јабуково сирће делује позитивно на кожу и то на неколико начина.

Јабуково сирће избељује старачке пеге јер алфа-хидроксилне киселине из јабуково сирћета могу ублажити пигментацију и боју старачких пега.

Оно такође помаже против акни, бубуљица и митесера јер киселине делују антибактеријски и спречавају развој бактерија и настанак акни, а уједно и скидају одумрли слој ћелија, па на тај начин омогућују кожи опоравак и регенерацију. 

Јабуково сирће такође исушује већ постојеће бубуљице убрзавајући тако њихов нестанак.

Јабуково сирће одржава равнотежу пХ вредности коже. Скидајући масни слој с коже, јабуково сирће ће уравнотежити пХ ниво и осигурати да кожа не буде премасна ни пресува. Испирање лица овим сирћетом једном дневно помаже у регулацији лучења природног себума коже лице.

Оно такође помаже у обнови ћелија коже јер висока количина бета-каротена може помоћи кожи при опоравку од утицаја слободних радикала који свакодневно нападају ћелије коже лица.

Оно што је свакако битно за напоменути јесте да се, ако имате било каквих проблема с кожом, прво се обратите дерматологу или козметичару с којим ћете решити проблем.

Немојте посезати за кућним решењима која вам могу направити још више штете и потпуно уништити кожу лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas