Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Природна средства за свиленкасту косу: Како да опоравите оштећене власи

Сјајна, свиленкаста коса, сан је свих жена.

1696683390_shutterstock_1930664327.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Ако косу често подвргавате топлоти, третирате разним хемикалијама и редовно се фарбате, јасно је да сте далеко од остварења сна. Међутим, уз праве производе и савете, можете да побољшате текстуру и изглед косе, и то за само неколико недеља и без скупих салонских третмана.

Кокосово уље

Кокосово уље, проверено, чини да коса буде блистава, јер садржи витамине и масне киселине. Истраживања сугеришу да кокосово уље дубоко продире у длаку, чинећи је мекшом и глатком.

У чинију ставите 3-4 кашике кокосовог уља, загрејте га, па умасирајте на власиште врховима прстију. Чините то 15 минута, а онда прекријте косу капом за туширање. Оставите да уље делује 20-25 минута, па косу оперите благим шампоном.

Алое вера

Алоја се вековима користила због својих лековитих својстава. Између осталог, подстиче раст косе и смирује свраб власишта. Садржи ензиме који могу да опораве оштећене ћелије на темену. Маску направите тако што ћете извући гел из листа алоје вере и промешати. Када добијете глатку пасту разблажите је с мало воде, па је нанесите на косу уз помоћ четке и оставите да делује пола сата. Исперите хладном водом.

Маска од јогурта и банане

Банане и јогурт се обилато користе за негу коже и косе. Млечна киселина из јогурта је хидрира, уклања мртве ћелије коже и помаже раст фоликула длаке.

У чинији помешајте две кашике обичног јогурта и згњечену зрелу банану. Разделите косу и наносите маску од корена до врхова. Ставите капу за туширање и оставите маску да делује 20-30 минута. Након тога је исперите хладном водом и оперите шампоном.

Јабуково сирће

За јабуково сирће се зна да, због киселине коју садржи, може да буде решење за све проблеме везане за косу – перут, сувоћу, свраб… Подстиче раст длаке и храни је.

У посуду улијте једнаке количине јабуковог сирћета и воде. Заправо, најбоље би било да течност сипате у бочицу са распршивачем. Косу оперите шампоном као што то уобичајено радите. Употребите и регенератор, а онда косу исперите раствором јабуковог сирћета. Оставите да делује 15 минута, па га исперите водом. У раствор можете да додате и неколико капи есенцијалног уља по жељи, јер сирће може да има непријатан мирис.

Сок од лука

Лук има антиинфламаторна и антимикробна својства која јачају косу и тако спречавају њено опадање. Сувом власишту, које сврби, подарује влажност и храни га.

Исеците лук и измиксајте га, како би пустио сок. Помешајте добијени сок са кашичицом кокосовог или маслиновог уља и нежно умасирајте ову мешавину на кожу главе. Оставите да одстоји 20 минута, па косу оперите благим шампоном.

Четкање и стилизовање

Пре употребе апарата за стилизовање косе (преса, фенова...), увек користите серум или спреј за заштиту од топлоте. Такође, чешљање косе одмах након туширања узрокује њено ломљење, а ако је снажно четкате, посебно пластичним четкама, то може да створи статички набој, чинећи косу сувом и ломљивом. Зато је увек чешљајте тек када се потпуно осуши и то чешљем са широким зупцима. Један од савета за свиленскасту косу је спавање на свиленој јастучници, која смањује трење длака о тканину, спречава њихово ломљење и одржава влажност темена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas