· · Коментари: 0
боја

Брз начин до промене, али...Шта се заиста дешава уколико ЧЕСТО ФАРБАМО КОСУ?

Промена боје косе је брз начин да унесемо промене, а може да буде и забвна. Фарбамо се када нам је досадила природна боје косе, идемо за неким трендом или када пак желимо да прикријемо седе власи.

1644918889_24d287e592995b3769d66d82b0d04220b3c7f5b0.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Стари Египц́ани су били међу првим познатим људима који су офарбали косу каном, углавном да би прикрили седе. Тако да, култура фарбања косе није нова, оно што је другачије је то што сада имамо толико опција, што можда и није добро уколико се претерује.

Прочитајте још: Заборавите заувек на АКНЕ: Ово је домаћи рецепт за лековиту тинктуру за овај проблем

Често фарбање косе

Пречесто фарбање косе може да је оштети, а да онда добије потпунос супротан ефекат од очекиваног.

На тржишту су углавном доступне три врсте боја за косу: привремена, полутрајна и трајна. Разлике се односе на то колико продиру у длаку и колико дуго трају. Све боје за косу су хемикалије које мењају природу и структуру ваше косе.

Прочитајте још: ЈАБУКОВО СИРЋЕ У НЕЗИ КОЖЕ: Чудотворна моћ у скидању СТАРАЧКИХ пега

Према Хеалтхлине-у, наношење било које врсте трајне боје ствара хемијску реакцију која узрокује подизање протеина у коси тако да хемикалије могу продрети у прамен косе. Нажалост, када промените структуру протеина косе да бисте добили прелепу боју коју желите, то такође може да доведе до губитка снаге косе, смањене дебљине и повец́ане храпавости фоликула. Резултат може да скине заштитни слој са косе и учинити да изгледа суво.

Најбоље је да фарбање косе буде што мање, а да промене уколико их желите уносите путем фризуре.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.