Oglas
· · Komentari: 0
boja

Brz način do promene, ali...Šta se zaista dešava ukoliko ČESTO FARBAMO KOSU?

Promena boje kose je brz način da unesemo promene, a može da bude i zabvna. Farbamo se kada nam je dosadila prirodna boje kose, idemo za nekim trendom ili kada pak želimo da prikrijemo sede vlasi.

1644918889_24d287e592995b3769d66d82b0d04220b3c7f5b0.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stari Egipćani su bili među prvim poznatim ljudima koji su ofarbali kosu kanom, uglavnom da bi prikrili sede. Tako da, kultura farbanja kose nije nova, ono što je drugačije je to što sada imamo toliko opcija, što možda i nije dobro ukoliko se preteruje.

Pročitajte još: Zaboravite zauvek na AKNE: Ovo je domaći recept za lekovitu tinkturu za ovaj problem

Često farbanje kose

Prečesto farbanje kose može da je ošteti, a da onda dobije potpunos suprotan efekat od očekivanog.

Na tržištu su uglavnom dostupne tri vrste boja za kosu: privremena, polutrajna i trajna. Razlike se odnose na to koliko prodiru u dlaku i koliko dugo traju. Sve boje za kosu su hemikalije koje menjaju prirodu i strukturu vaše kose.

Pročitajte još: JABUKOVO SIRĆE U NEZI KOŽE: Čudotvorna moć u skidanju STARAČKIH pega

Prema Healthline-u, nanošenje bilo koje vrste trajne boje stvara hemijsku reakciju koja uzrokuje podizanje proteina u kosi tako da hemikalije mogu prodreti u pramen kose. Nažalost, kada promenite strukturu proteina kose da biste dobili prelepu boju koju želite, to takođe može da dovede do gubitka snage kose, smanjene debljine i povećane hrapavosti folikula. Rezultat može da skine zaštitni sloj sa kose i učiniti da izgleda suvo.

Najbolje je da farbanje kose bude što manje, a da promene ukoliko ih želite unosite putem frizure.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas