Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Чест проблем коже током зиме: Како спречити ПЕРУТАЊЕ

Узроци перутања коже су различити, а често је удружено и више њих.

1605088565_Depositphotos_52588271_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Докле год не откријемо шта је то због чега је наша кожа сува и склона перутању, лосиони и хидратантне креме неће нам решити проблем, већ ће само ублажити постојеће симптоме.

Перутање коже утиче на то да се осећамо нелагодно. Овај непријатни процес често је пропраћен и сврабом, који све додатно отежава. Чешање доводи до стварања раница на површини коже, што олакшава и продирање бактерија у наш организам.

Прочитајте још: Три фантастична ТРИКА за млађу, здравију и лепшу кожу

– Ако сте икада имали осип или алергијску реакцију, природно је да имате осећај да вам је кожа истањена у наредних тридесетак дана. Да, управо је толико времена потребно да се заштитна баријера коже потпуно обнови – каже дерматолог Рита Линкнер.

Фото: Депосит

Један од најчешћих узрока перутања коже јесте њено претерано излагање сунцу (опекотине од сунца). Ово је последица природног механизма нашег тела које уклања одумрле ћелије настојећи да што пре подмлади епидерм (површински слој коже). Уколико посегнемо за кремом како бисмо ублажили црвенило, можемо направити још већи проблем. Може доћи до алергијске реакције зато што је кожа већ иритирана. Докторка Линкнер, управо из тог разлога, за третирање опекотина препоручује коришћење препарата који садрже цинк.

Препоручује се коришћење препарата који садрже цинк.

Промените навике и перутање коже ће постати прошлост

Кожу исушују и штетне навике, попут претеране конзумације дувана и алкохола. Атмосферске прилике и висока концентрација токсичних испарења запушавају поре и самим тим отежавају кожи да дише.

Прочитајте још: Хидратација и још четири корака: Како да негујете СУВУ КОЖУ током хладних дана

Сву нечистоћу која се налази на кожи можемо уклонити помоћу пилинга. На тај начин, повећаћемо апсорпцију хранљивих састојака из препарата које наносимо након чишћења лица и тела. Наравно, пилинг не треба радити сувише често, јер ћемо у том случају постићи контраефекат (кожу ћемо претерано исушити). Довољно је да пилинг урадимо једном у недељу дана.

Фото; Депосит

Када уклонимо изумрле ћелије, наносимо хидратантну крему или лосион како бисмо створили заштитну баријеру између коже и спољашњих фактора. Препарати с кокосовим уљем погодни су за негу коже склоне перутању. Савет плус: Куповином путног паковања производа који нам одговара, у сваком тренутку ћемо моћи да освежимо своју кожу. Мислите о томе!

Пилинг не треба радити сувише често.

Туширање врућом водом треба избегавати јер она исушује кожу. Идеална температура воде је она која је млака. Овлаживач ваздуха у стану или канцеларији треба држати током целе године, а не само зими. Такође, коришћењем клима-уређаја ваздух у просторији постаје мање влажан, што се лоше одражава на стање коже.

Прочитајте још: Дерматолог објашњава зашто ЛИЦЕ НЕ ТРЕБА ПРАТИ ТОКОМ ТУШИРАЊА: Ово нисмо знали

Коришћење неадекватних козметичких препарата може донети више штете него користи. Агресивну козметику која садржи вештачке мирисе и боје треба заменити хипоалергеним производима. Они неће довести до упале и иритације, а обезбедиће хидратацију. Особе које имају псоријазу или су склоне екцемима препарате за негу коже треба да одреде у договору с дерматологом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas