· · Komentari: 0
rutina

Hidratacija i još četiri koraka: Kako da negujete SUVU KOŽU tokom hladnih dana

Ukoliko želite da vašoj suvoj koži brzo i lako vratite mekoću, svežinu i vlagu pridržavajte se ovih 5 jednostavnih, ali važnih saveta...

1604660231_Depositphotos_313142620_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Tuširanje

Tuširanje je dnevna rutina koja zimi itekako prija. Ali, dugo stajanje ispod toplog tuša može da bude prilično štetno za vašu kožu. Naime, dugo tuširanje vrlo toplom vodom ispire prirodna zaštitna ulja koja luči vaša koža, zbog čega ona postaje vrlo suva. Smanjite temperaturu vode i skratite vreme tuširanja na svega dve minute. Isto tako, jednom nedeljno napravite piling celog tela i to blagim sredstvom za suvu kožu.

Hidratacija

Nakon tuširanja vaša je koža čista i nezaštićena i zato ovu dnevnu rutinu morate maksimalno da iskoristite. U tome će vam pomoći prirodna ulja poput maslinovog, bademovog ili kokosovog. Voćna ulja umiruju i hrane površinu kože i, što je najvažnije, dubinski je hidratiziraju. NJihova gusta struktura zadržava vlagu i time sprečava njeno isušivanje. Na još vlažnu kožu nanesite ulje i dobro ga umasirajte. Pričekajte minut, dve da se upije. Ulje možete iskoristiti i za domaći piling za telo. Pomešajte četiri kašike voćnog ulja i četiri kašike morske (kuhinjske) soli. Nakon tuširanja, mešavinom dobro istrljajte telo i lice, isperite mlakom vodom te nežnim tapkanjem peškirom upijte višak vode s tela.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Nećete pogrešiti: BOJA KARMINA koja stoji svim ženama

Depilacija

Brijanje žiletom najbrži je način uklanjanja dlaka na telu. Ali isto tako, ovaj postupak uklanja zaštitni sloj kože i čini je osetljivom i suvom. Ukoliko želite da maksimalno umanjite negativni efekat, koristite penu ili gel za brijanje namenjen ženskoj koži i to u dvostrukoj količini. Deblji sloj pene za brijanje maksimalno će smanjiti trenje izazvano oštricom žileta i time zaštititi kožu. Nakon brijanja, kožu dobro isperite te je nahranite uljem za telo.

Voćna ulja umiruju i hrane površinu kože.

Ishrana

Tokom zimskih dana potreba za ispijanjem tečnostie je puno manja nego tokom letnjih mesci. Ali voda je najbolji prijatelj vaše kože. Obogatite ishranu voćem i povrćem koje sadrži velike količine vode, vitamina i minerala. Isto tako, ne zaboravite na dobro poznato pravilo od litre i po vode, tečnosti dnevno. Dobar prijatelj vaše kože su i čajevi, a posebno zeleni koji će očistiti vaše telo od toksina i koži pružiti toliko potrebnu vlagu.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Super trikovi sa KOREKTOROM: Evo na koje se sve načine može koristiti

Zaštita

Zima može biti gruba prema vašoj koži i zato morate da učinite sve da je zaštitite. Kremu za ruke i lice nanesite pre izlaska na otvoreno. Isto tako, ne zaboravite na usne. Redovno koristite hidratantnog balzama ili melema za usne, kao i kreme za ruke. Osim preparatima za negu i hidrataciju, kožu je važno zaštititi i zimskim rekvizitima poput rukavica, kape i šala.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.