Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли често шишање стварно убрзава раст? Фризерка открила 5 МИТОВА о коси

5 митва о коси који ће изненадити многе

1662368973_hairdressing-gb09e5cdf6_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Вероватно сте много пута у животу чули савет да не би требало чупати седу длаку, јер ће се на њеном месту појавити још две или да би требало што чешће да шишате крајеве да би вам коса брже расла, али према речина једне фризерке ово је потпуна неистина.

Наиме, Рејчел Валентин, фризерка која на друштвенм мрежама редовно објављује савете о нези косе сада је открила пет митова о истој. Она је овом објавом шокирала многе, а ви када их будете прочитали схватићете да сте живели у заблуди.

Ево који су:

Мит број један: Коса може да се навикне на један те исти шампон. Исти шампон треба користити у континуитету две до три године јер често мењање овог прозвода иритира кожу главе и на тај начин ви јој стално дајете неке нове састојке. Она се стално изнова привикава на њих.

Фото: Пеxелс

Мит број два: Коса ће бити здравија само ако ошишате испуцале крајеве. То апсолутно није довољно, већ је потребно да је негујете на адекватан начин.

Мит број три: Уколико шчупате једну седу длаку, израшће нове две. Ово је апсолутна неистина.

Прочитајте још: Фризерка објашњава како да нанесемо регенератор за блиставу косу: Додајте један мали корак

Мит број четири: Четврта уобичајена заблуда тиче се фарбања косе. Верује се да ће се фарба боље примити на прљаву косу, што је апсолутно нетачно јер масноћа ствара додатну баријеру у додиру са фарбом.

Фото: Пеxелс

Мит број пет: Редовно шишање косе учиниће да она брже расте. Коса, нажалост, расте истом брзином - у просеку око центиметар месечно и шишање уопште не утиче на то. Такође, раст косе у многоме зависи од начина исхране и живота генерално.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas