· · Komentari: 0

Da li često šišanje stvarno ubrzava rast? Frizerka otkrila 5 MITOVA o kosi

5 mitva o kosi koji će iznenaditi mnoge

1662368973_hairdressing-gb09e5cdf6_1920.jpg
Foto: Pixabay

Verovatno ste mnogo puta u životu čuli savet da ne bi trebalo čupati sedu dlaku, jer će se na njenom mestu pojaviti još dve ili da bi trebalo što češće da šišate krajeve da bi vam kosa brže rasla, ali prema rečina jedne frizerke ovo je potpuna neistina.

Naime, Rejčel Valentin, frizerka koja na društvenm mrežama redovno objavljuje savete o nezi kose sada je otkrila pet mitova o istoj. Ona je ovom objavom šokirala mnoge, a vi kada ih budete pročitali shvatićete da ste živeli u zabludi.

Evo koji su:

Mit broj jedan: Kosa može da se navikne na jedan te isti šampon. Isti šampon treba koristiti u kontinuitetu dve do tri godine jer često menjanje ovog prozvoda iritira kožu glave i na taj način vi joj stalno dajete neke nove sastojke. Ona se stalno iznova privikava na njih.

Foto: Pexels

Mit broj dva: Kosa će biti zdravija samo ako ošišate ispucale krajeve. To apsolutno nije dovoljno, već je potrebno da je negujete na adekvatan način.

Mit broj tri: Ukoliko ščupate jednu sedu dlaku, izrašće nove dve. Ovo je apsolutna neistina.

Pročitajte još: Frizerka objašnjava kako da nanesemo regenerator za blistavu kosu: Dodajte jedan mali korak

Mit broj četiri: Četvrta uobičajena zabluda tiče se farbanja kose. Veruje se da će se farba bolje primiti na prljavu kosu, što je apsolutno netačno jer masnoća stvara dodatnu barijeru u dodiru sa farbom.

Foto: Pexels

Mit broj pet: Redovno šišanje kose učiniće da ona brže raste. Kosa, nažalost, raste istom brzinom - u proseku oko centimetar mesečno i šišanje uopšte ne utiče na to. Takođe, rast kose u mnogome zavisi od načina ishrane i života generalno.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.