Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ШМИНКА

ДА, морате темељно очистити четкице за шминкање, ЕВО И КАКО!

Како и колико често треба очистити четкице за шминкање и тиме им продужити живот

1667994093_shutterstock_684078187-makup-brushes.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако неки кажу да је незнање 'блаженство', мислимо да је важно да знате да се ваше четкице за шминкање неће очистити саме од себе. Колико год практично било да користити једне те исте четке приликом шминкања, надајући се најбољем, готово је сигурно да наносите разне бактерије и бациле по свом лицу, сваком употребом.
Свако средство које користите за аплицирање је препуно непожељних гостију, некада чак и гљивица и буђи. Како бисте избегли нежељене резултате, експерти порепоручују темељно прање и чишћење ваших четки и сунђера. 

Прочитајте још: Уклоните флеке од шминке на једноставан и јефтин начин: Уз помоћ ова два производа која сви имамо у домаћинствима

Фото: Схуттерстоцк

Барем на сваке 2 недеље, или чешће, ваше четке се морају опрати, уколико приметите да се шминка задржава на њима. Познати шминкери наглашавају да је одржавање вашег шминкерског 'алата' битно за здравље ваше коже. А том приликом, такође продужавате њихов животни век.

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ шминку и козметику којој је ИСТЕКАО РОК: Ово је 6 генијалних НАЧИНА како да их УПОТРЕБИТЕ у кући

Све што вам треба су: вода и сапун. Ово је нешто што је свима доступно, па нема изговора да избегавате ову обавезу. За оне који воле да оду корак даље, постоје и средства специјализована за чишћење четки, али ваше уобичајено средство за умивање ће такође урадити посао.
Будите опрезни да дршке четкица не дођу превише у додир са водом, јер то може да омекша лепак који држи све чекиње на месту. Након сапуњања и испирања водом бар 2 пута, четке осушите пешкиром, и оставите на полици да се додатно просуше. Биће као нове!

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas