· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Еликсир младости из врта: Умивајте се РУЖИНОМ ВОДИЦОМ

Уколико имате проблематичну кожу лица, зашто не бисте испробали адут жена које су живеле вековима пре нас?

1629198287_latice-ruxa-depo.png
Фото: Депозитфото

Све оне су се клеле у ружину водицу, без обзира на тип коже. Ослањале су се, наравно, само на добре резултате, не знајући оно што ми сада знамо: да ружина водица помаже при одржавању пе-ха равнотеже коже, хидрира је и подмлађује, контролише себум, делује противупално, уклања акне и екцеме, помаже код лечења ожиљака, посекотина и рана, уклања прљавштину наталожену у запушеним порама, смањује оштећења настала од сунца...

Прочитајте још: Принц Хари иде у Лондон са камером, а срешће САМО једног члана КРАЉЕВСКЕ породице

Зато се препоручује да кожу свакодневно третирате овим еликсиром младости и лепоте, који можете сами да направите.

Пет латица ружа и вода

Рецепт за ружину водицу:

За то су вам потребне латице дивље руже (скинуте са отприлике 5 цветова и потом добро опране), вода (онолико колико је потребно да прекрије све латице, нипошто више од тога), стаклена чинијица, шерпа која има стаклени поклопац, камена подлога, односно камен, лед и стаклена боца (провидна, а не зелена или браон).

Скидање шминке
Ружину водицу, осим за третирање коже лица, можете да употребљавате и за скидање шминке. У том случају у њу додајте неколико капи кокосовог уља и, уз помоћ тупфера на који сте нанели ову мешавину, уклањајте трагове мејкапа.

Када обезбедите све састојке и "реквизите", најпре на средину шерпе поставите камен, улијте воду (нека врх камена вири из ње) и ставите на шопрет.

Прочитајте још: Синди Крафорд показала парадајз из врта па се скинула у БИКИНИ и открила нешто на ТЕЛУ (ФОТО)

Када вода проври смањите ватру и око камена набацајте ружине латице, а на врх камена сместите стаклену чинијицу.

Дестилација ружине водице

Када све латице буду под водом, на шерпу ставите поклопац, али - наопачке! Зашто?

Ружина водица траје месец дана

На овај начин подстиче се процес дестилације. Капи са врха поклопца сливаће се у чинију на камену. Затим на поклопац ставите неколико коцкица леда и оставите да се све "крчка", не дуже од 15 минута. Тек након што се ружина водица охлади на собној температури, сипајте је у стаклену боцу и чувајте у фрижидеру. Тако ће вам потрајати месец дана.

Прочитајте још: Поново МОДЕРНА: Мушка бела кошуља, али се носи на НОВ начин (ФОТО)

Ако приметите да је променила мирис и боју, односно постала жућкаста, престаните да је користите, јер то значи да јој је истекао рок трајања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.