Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Eliksir mladosti iz vrta: Umivajte se RUŽINOM VODICOM

Ukoliko imate problematičnu kožu lica, zašto ne biste isprobali adut žena koje su živele vekovima pre nas?

1629198287_latice-ruxa-depo.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Sve one su se klele u ružinu vodicu, bez obzira na tip kože. Oslanjale su se, naravno, samo na dobre rezultate, ne znajući ono što mi sada znamo: da ružina vodica pomaže pri održavanju pe-ha ravnoteže kože, hidrira je i podmlađuje, kontroliše sebum, deluje protivupalno, uklanja akne i ekceme, pomaže kod lečenja ožiljaka, posekotina i rana, uklanja prljavštinu nataloženu u zapušenim porama, smanjuje oštećenja nastala od sunca...

Pročitajte još: Princ Hari ide u London sa kamerom, a srešće SAMO jednog člana KRALJEVSKE porodice

Zato se preporučuje da kožu svakodnevno tretirate ovim eliksirom mladosti i lepote, koji možete sami da napravite.

Pet latica ruža i voda

Recept za ružinu vodicu:

Za to su vam potrebne latice divlje ruže (skinute sa otprilike 5 cvetova i potom dobro oprane), voda (onoliko koliko je potrebno da prekrije sve latice, nipošto više od toga), staklena činijica, šerpa koja ima stakleni poklopac, kamena podloga, odnosno kamen, led i staklena boca (providna, a ne zelena ili braon).

Skidanje šminke
Ružinu vodicu, osim za tretiranje kože lica, možete da upotrebljavate i za skidanje šminke. U tom slučaju u nju dodajte nekoliko kapi kokosovog ulja i, uz pomoć tupfera na koji ste naneli ovu mešavinu, uklanjajte tragove mejkapa.

Kada obezbedite sve sastojke i "rekvizite", najpre na sredinu šerpe postavite kamen, ulijte vodu (neka vrh kamena viri iz nje) i stavite na šopret.

Pročitajte još: Sindi Kraford pokazala paradajz iz vrta pa se skinula u BIKINI i otkrila nešto na TELU (FOTO)

Kada voda provri smanjite vatru i oko kamena nabacajte ružine latice, a na vrh kamena smestite staklenu činijicu.

Destilacija ružine vodice

Kada sve latice budu pod vodom, na šerpu stavite poklopac, ali - naopačke! Zašto?

Ružina vodica traje mesec dana

Na ovaj način podstiče se proces destilacije. Kapi sa vrha poklopca slivaće se u činiju na kamenu. Zatim na poklopac stavite nekoliko kockica leda i ostavite da se sve "krčka", ne duže od 15 minuta. Tek nakon što se ružina vodica ohladi na sobnoj temperaturi, sipajte je u staklenu bocu i čuvajte u frižideru. Tako će vam potrajati mesec dana.

Pročitajte još: Ponovo MODERNA: Muška bela košulja, ali se nosi na NOV način (FOTO)

Ako primetite da je promenila miris i boju, odnosno postala žućkasta, prestanite da je koristite, jer to znači da joj je istekao rok trajanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas