· · Коментари: 0
НЕГА

Ево како да препознате који производ је НАЈБОЉИ ЗА ВАШУ КОСУ

Најбољи производи за негу косе су они који су савршени за вас. При томе, уопште није важно које марке ће козметика бити, ако делује и доноси резултате...

1669935407_shutterstock_188544656.jpg
Фото: Shutterstock

Прва ствар коју треба да знате пре него што изаберете производ за негу косе је ваш тип косе. Сигурно сте у продавницама видели разне линије шампона и балзама различитих брендова. Да се ​​не бисте изгубили међу десетинама производа и изабрали прави, потребно је да одредите који су производи дизајнирани посебно за ваше локне.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Нормалан тип - Коса сија, не пуца, добро држи стајлинг и остаје чиста 2-3 дана. Коврче су еластичне, имају исту дебљину по целој дужини.

Суви тип - Коса изгледа досадно, крајеви су расцепљени, могућ је прекомерни губитак и потешкоће са чешљањем. Такве локне не сијају и одвајају се на крајевима.

Смео тип - Уопште не држе стајлинг, тешко је обликовати такве локне и дати им волумен, често висе у ружним праменовима. Након прања, глава се чини чистом првих 2-3 сата, након чега се појављује масни сјај.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Мешовитог типа - Власници ове врсте имају масне корене и суву дужину и врхове. Склони су крхкости и пресеку, расту споро.

Три обавезне ствари које би требало да буду у свакој торби за негу косе:

Шампон

Најважнији део неге. Главна функција шампона је чишћење. Пре куповине, пажљиво погледајте етикету. Природни састав не изазива алергије и нежно чисти кожу. Једини недостатак му је што може лоше да се пени. Хемијске компоненте се добро пене, али могу изазвати оштећења у виду осипа или перути.

Прочитајте још: Фризер саветује: Ова фризура ће вам дати млађи изглед, а ево која техника фарбања је идеална уколико имате седе

Балзам 

То су производи за испирање који се наносе након прања. Користе се за затварање вага и задржавање влаге у њима. Након регенератора, праменови изгледају сјајно и послушно.

Неизбрисива средства

То су пене, уљни спрејеви, течности. Пружају заштиту од спољашњег окружења, боре се против статичког електрицитета и олакшавају чешљање.

Уља
Намењени су за исхрану и подељени су на исте врсте као и маске. Уља су посебно релевантна зими, јер чувају ваше коврџе од ваздуха који је пресушио систем грејања. За додатну исхрану треба их нанети 15 минута пре шампонирања. Да бисте уклонили статику и учинили косу еластичнијом и управљивом - после. Не брините да ће фризура изгубити изглед - уља су неизбрисива нега, па је, према правилима, нећете оштетити.

Маске

Онд испоручују хранљиве материје коси и негују је. У зависности од сврхе примене, можете одабрати маску за влажење, сјај, волумен, глаткоћу, раст и против опадања. Производ садржи разна уља, биљне екстракте, витамине и макронутријенте. Користите их једном или два пута недељно. Нанесите маску на косу и оставите да одстоји време наведено на паковању. Затим исперите и узмите балзам или балзам. Не користите маске пречесто, иначе ће након неког времена једноставно престати да делује.

Прочитајте још: Сушите лице ПЕШКИРОМ НАКОН УМИВАЊА? Ево због чега је то лоше за кожу

Спрејеви

Разликују се по својствима и очекиваним резултатима. Нанесите хранљиве спрејеве одмах након прања шампоном по целој дужини. Да би се добио волумен, производ се наноси на чисту, суву косу у зони корена. За сјај и глаткоћу, спреј се распоређује дуж целе дужине, избегавајући корење.

Термичка заштита

Овај алат би требало да буде у вашој козметичкој торби ако често користите фен за косу или стилизујете пеглом или пеглом за косу. Термичка заштита помаже да се коса не осуши од високих температура, штити кератин у њиховом саставу од излагања високим температурама и спречава ломљивост.

Прочитајте још: Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

Серум (течност)

Концентрована хранљива материја. Користите га самостално или га додајте у маску за појачан ресторативни ефекат.

Пилинг за кожу главе

Алат уклања мртве честице епидермиса, помаже у уклањању перути и побољшава исхрану сијалица. Користите га не више од једном недељно.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.