Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево зашто би требало да избаците ПРАВУ КОЖУ из свог ормара и да пређете на ВЕШТАЧКУ

Вештачка или "веганска" кожа је врста коже која се прави без употребе животиња. Обично се прави од синтетичких материјала, као што су полиуретан или поливинилхлорид, који се затим третирају тако да личе на праву кожу

1653063266_bag-ga001905be_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Веганска кожа је постала све популарнија последњих година јер све више људи тражи начине да избегне употребу животињских производа. Често се користи у одећи, обући и аксесоарима, а може се наћи у различитим бојама, стиловима и шарама. 

Прочитајте још: „ВАТРА ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИМ“: Пакистанска интернет звезда ЗАПАЛИЛА ШУМУ због кратког ВИДЕО СНИМКА (ВИДЕО)

Веганска кожа је много је приступачнија и еколошки прихватљивија за производњу. Индустрија праве коже има значајан утицај на животну средину. Процес штављења коже користи велике количине воде и енергије и ствара опасан отпад у облику хемикалија који може загадити подземне воде.  Индустрија коже је такође један од водећих узрока крчења шума, јер се дрвеће крчи како би се направио простор за узгој стоке. Ово може довести до ерозије тла и губитка станишта за дивље животиње.

Предности вештачке коже у односу на праву: 

  • Приступачнија је од праве коже и еколошки је прихватљивија за производњу.
  • Издржљивија је од праве коже, што је чини добрим избором за одећу, обућу и додатке.
  • Коначно, веганска кожа је хуманија опција од праве коже, јер не захтева употребу животињских производа.

Окрутна истина о животињама у индустрији коже

Индустрија коже повезана је са бројним проблемима добробити животиња. Животиње се често држе у врло лошим условима где немају места да се помере и дају им се хормони раста и антибиотици како би нарасле што више и самим тим имале више коже на себи. Даље о процесу убијања овде нећемо, али многи радници сведоче да су некада животиње и живе док се кожа са њих скида. 

Замене за праву кожу: 

Постоји доста замена за праву кожу у виду синтетике и скаја. Међутим, неке компаније су се досетиле да праве кожу од биљака. Оне заиста изгледају уверљиво, а најуверљивије изгледа дефинитивно кожа од печурака. Кожа од печурака се често користи у одећи, обући и додацима. Доступна је у разним бојама и стиловима.

Кожа од печурака је издржљивија од животињске коже и не захтева употребу јаких хемикалија током производног процеса. Било како било, овај вид замене коже је постао све популарнији и распрострањенији, самим тим што је и вештачка кожа јефтинија од праве. Тако да преласком на вештачку кожу нећете бити само хуманији, већ ће бити економичније по вас, а повољније по планету земљу!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas