Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ГРЕШКЕ КОЈЕ ВАС СКУПО КОШТАЈУ: Због неправилне неге коже можете изгледати старије

Четири ствари у којима многе жене греше када је у питању нега коже

1708174961_Ftoo-Shutterstck-nega-koze.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сви желимо да "грациозно старимо", али очување младости лица је донекле изазов и дешава се да често правимо грешке у одржавању неге коже.

1) Не користите крему за сунчање

Уобичајена грешка у нези коже је прескакање употребе креме за сунчање. Стручњаци сматрају да чак и по облачном времену УВ зраци и даље могу да се преносе кроз облаке, па чак и кроз стакло, чинећи вашу кожу подложном превременом старењу и борама. Одлучите се за лакшу хидратантну крему са заштитним фактором.

2) Игноришете подручје око очију

Кожа око очију је природно тања, деликатнија и осетљивија него на остатку лица и брже губи чврстину и еластичност. Дакле, овде су увек највидљивији знаци старења. Потрудите се да набавите баш крему која је предвиђена за део око очију јер имају лакшу текстуру од осталих производа за лице и кожа их боље абсорбује.

3) Не чистите правилно лице

Ако сте добри у редовном прању лица, можда нећете мислити да морате да се позабавите овим кораком у својој рутини неге коже. Међутим, ако не чистите најмање 30 секунди или ако користите марамице за скидање шминке, чистите лице на погрешан начин.

Цео дан гомиламо прљавштину, остатке, зној на нашој кожи, ако то не скинемо са коже, могу да се запуше поре и да због тога  изгледамо старије, а могу се појавити и акне, поручују са сајта Бест лифе. 

4) Наносите пудер на суву кожу

Шминка би требало да побољша наше карактеристике, али ако прескочите хидратацију и нанесете основни слој на суву кожу, то вероватно неће имати тако позитиван ефекат.Када је кожа природно сува, неће добити много исхране од пудера.

Осим тога, неке подлоге могу да исуше кожу како би задржале мат изглед. Не само да ће сува кожа изгубити хидратацију, а самим тим и своју дебљину и глаткоћу, већ ће и фине линије и боре постати више дефинисане, додајући године вашем изгледу.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas