Oglas
· · Komentari: 0

GREŠKE KOJE VAS SKUPO KOŠTAJU: Zbog nepravilne nege kože možete izgledati starije

Četiri stvari u kojima mnoge žene greše kada je u pitanju nega kože

1708174961_Ftoo-Shutterstck-nega-koze.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Svi želimo da "graciozno starimo", ali očuvanje mladosti lica je donekle izazov i dešava se da često pravimo greške u održavanju nege kože.

1) Ne koristite kremu za sunčanje

Uobičajena greška u nezi kože je preskakanje upotrebe kreme za sunčanje. Stručnjaci smatraju da čak i po oblačnom vremenu UV zraci i dalje mogu da se prenose kroz oblake, pa čak i kroz staklo, čineći vašu kožu podložnom prevremenom starenju i borama. Odlučite se za lakšu hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.

2) Ignorišete područje oko očiju

Koža oko očiju je prirodno tanja, delikatnija i osetljivija nego na ostatku lica i brže gubi čvrstinu i elastičnost. Dakle, ovde su uvek najvidljiviji znaci starenja. Potrudite se da nabavite baš kremu koja je predviđena za deo oko očiju jer imaju lakšu teksturu od ostalih proizvoda za lice i koža ih bolje absorbuje.

3) Ne čistite pravilno lice

Ako ste dobri u redovnom pranju lica, možda nećete misliti da morate da se pozabavite ovim korakom u svojoj rutini nege kože. Međutim, ako ne čistite najmanje 30 sekundi ili ako koristite maramice za skidanje šminke, čistite lice na pogrešan način.

Ceo dan gomilamo prljavštinu, ostatke, znoj na našoj koži, ako to ne skinemo sa kože, mogu da se zapuše pore i da zbog toga  izgledamo starije, a mogu se pojaviti i akne, poručuju sa sajta Best life. 

4) Nanosite puder na suvu kožu

Šminka bi trebalo da poboljša naše karakteristike, ali ako preskočite hidrataciju i nanesete osnovni sloj na suvu kožu, to verovatno neće imati tako pozitivan efekat.Kada je koža prirodno suva, neće dobiti mnogo ishrane od pudera.

Osim toga, neke podloge mogu da isuše kožu kako bi zadržale mat izgled. Ne samo da će suva koža izgubiti hidrataciju, a samim tim i svoju debljinu i glatkoću, već će i fine linije i bore postati više definisane, dodajući godine vašem izgledu.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas