Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке приликом шминкања због којих изгледамо старије: Овако нанет ајлајнер наглашава подочњаке и боре

Требало би да обратимо пажњу на начин на који се шминкамо

1678099798_shutterstock_1577892538.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сврхе шминке је да прикрије недостатке у изгледу, али када је лоша и неодговарајућа може да учини да изгледате старије Шминкери су навели најчешће грешке и открили технике које ће вам помоћи да изгледате свеже и младо.

Мат пудер

Како старимо, кожа губи еластичност и производи мање уља, рекла је шминкерка Менди Брајс. Коришћење густе подлоге са мат завршном обрадом само ће истаћи боре. Уместо тога, специјалиста је саветовао коришћење креме или серума хидратног састава. Још један важан корак у шминкању је припрема коже за наношење подлоге: потребно је добро очистити лице и хидрирати га кремом.

Ако је кожа сува, онда не би требало да користите пудер као последњи корак. Према речима стручњака, то такође може само да скрене пажњу на боре.

Превише руменила

Прејако руменило на образима учиниће шминку неприродном и вулгарном, упозорила је шминкерка Мери Винкенвердер. Треба га наносити меканом четком, као што је кабуки.

- Када превише пигмента дође на четкицу, а затим и на лице, боја се неравномерно распоређује - објаснила је шминкерка.

Да бисте то избегли обавезно отресите вишак руменила са четкице. Друга грешка је избор погрешне боје руменила. Превише светле боје нису погодне за свакодневни изглед.

Ајлајнер на доњем капку

Неправилна употреба ајлајнера може нагласити тамне подочњаке и боре. Визажистица Викторија Дипјетро саветовала је да се ајлајнер не ставља на доњи капак испод трепавица. Неопходно је оцртати само контуру горњег капка и угла ока.

Специјалиста је такође саветовао да покушате да обојите слузокожу доњих и горњих капака белом оловком. Ова техника помаже да отворите очи и освежите очи.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas