Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке због којих се КОСА БРЖЕ МАСТИ, А КРАЈЕВИ ПУЦАЈУ: Скоро сви их праве, несвесни да штете власима

Многе жене свакодневним навикама нарушавају квалитет и изглед косе

1661240750_pexels-nataliya-vaitkevich-8468019.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Припаднице лепшег пола много труда улажу у беспрекоран изглед косе. Већина жели да коса изгледа савршено чисто или опеглано. Честа прања, фенирања и исправљања пресом доводе до исушивања косе и убрзаног цветања крајева. Због тога фризери саветују коришћење препарата за заштиту од топлоте, али упозоравају и на грешке које сви правимо.

1. Прање косе врелом водом

Прва и највећа грешка јесте прање косе врелом водом. На тај начин, коса се исушује брже, крајеви цветају, а корен се чешће масти. Идеална опција је прање косе млаком водом и коришћење блажих шампона. Такође, сматра се сувишним шампонирање косе два пута у току прања.

Прочитајте још: Модели хаљина које МОРАТИ ИМАТИ ОВЕ ЈЕСЕНИ: Пристају свакој грађи и лако се комбинују

"Ако косу шампонирате два пута активирају се лојне жлезе на глави, а онда вам коса постаје маснија. Једно шампонирање је сасвим довољно", објаснила је британска фризерка Луис Галвин.

2. Фен подешен на најјаче сушење и недовољна удаљеност од косе

Једна од најчешћих грешака јесте подешавање фена на најјачу температуру у жељи да што пре завршимо са сушењем. Такође, држимо фен доста близу косе, што је још једна грешка.

"Пуцање косе можете да избегнете тако што фен држите барем три центиметра удаљен од косе и усмерен одозго према врховима", сматрају стручњаци и упозоравају да фенирање не сме да траје предуго.

3. Пеглање косе на превисокој температури

Многе пресе за косу могу достићи температуру од 250 степени, али није препоручљиво пеглати косу на толикој топлоти. Идеално би било да температура буде око 200 степени и да косу исправљате пеглом само када је потпуно сува. Када завршите са пеглањем косе, на крајеве нанесите уље за опоравак власи.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas