Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХЛАЂЕЊЕ КОЖЕ ЛЕДОМ: Најјефтинији третман за лице који смањује црвенило и сузбија митисере

Испробајте технику за кожу лица која је многима помогла

1693483542_shutterstock_2005217648.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Да ли сте знали да хлађење лица ледом може бити најбоља ствар за ваш тен, без обзира на временске прилике? Наиме, овај тренд за улепшавање лица је вид терапије ледом коју лако можете да урадите код куц́е.

Слично криотерапији, третманима који користе ниске температуре и Цоол сцулптингу, који разграђује масне ц́елије, замрзавање коже користи моц́ леда да стимулише циркулацију, смањи црвенило и сузбије избијање митисера.

"Залеђивање коже", такође познато као хладна терапија или ледени третмани за лице, јесте процес нежног наношења леда или хладног омотача на кожу. Циљ ове технике је побољшање изгледа коже побољшањем циркулације, смањењем упале и промовисањем здравог тена.

Ниске температуре сужавају крвне судове, а када је кожа изложена леду, проток крви се тренутно смањује. Када се кожа загреје, крвни судови се шире, подстичуц́и бољу циркулацију и испоручујуц́и есенцијалне хранљиве материје у кожу. Такође можете очекивати смањење надутости и упале, јер помаже у сужавању крвних судова и смањењу упале, што може ефикасно смањити тамне кругове и надутост.

Хладна терапија може умирити иритирану или осетљиву кожу, пружајуц́и олакшање од црвенила и нелагодности, а може привремено да сузи и смањи појаву пора, стварајуц́и глаткију текстуру коже. Наношење леда пре рутинске неге коже може помоц́и производима да ефикасније продиру, максимизирајуц́и и њихове предности.

Препоручује се да почнете са нежним средством за чишц́ење како бисте уклонили шминку, прљавштину или уље са лица. Можете користити коцкице леда, кесе за лед или специјално дизајниране ледене куглице. Умотајте лед у танку тканину или пластичну фолију да бисте избегли директан контакт са кожом. Уверите се да је ваше лице суво и да нема вишка влаге, а затим почните да га хладите.

Држите лед или ледену куглу умотану у крпу и нежно је масирајте кружним покретима на различитим деловима лица. Фокусирајте се на једно по једно подручје, као што су чело, образи и вилица. Ограничите сваки третман на отприлике 5-10 минута да бисте избегли прекомерно излагање хладноц́и и потом наставите са уобичајеном рутином неге коже. Хладна кожа може боље да апсорбује производе.

Након залеђивања коже примец́ује се освежен и разбуђен изглед, оток и црвенило би требало да буду видљиво смањени. Ваша кожа може бити затегнутија и глаткија због смањених пора.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas