Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На шта све треба да обратимо пажњу ПРИЛИКОМ УМИВАЊА? Пет ствари су од велике важности

Умивање је рутина сваког од нас, па често заборавили или превидимо битне кораке

1690803646_shutterstock_2061412652.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Вец́ знамо да чиста и негована кожа почиње редовним умивањем, али како се заиста правилно чисти лице водом?

Сваки супермодел и гуру лепоте ц́е вам рец́и да је тајна блиставе, здраве коже редовно и темељно чишц́ење. А ово почиње прањем лица: овај корак је толико важан да га не би требало прескакати чак ни ако је јутро, а ви сте тек стигли кући. Дан увек трена затворити темељним умивањем и почети опуштенијим, али и неизоставним чишц́ењем! Али баш као и прање зуба или прање косе, ово такође има професионалну технику која се може користити за постизање најбољих и најлепших резултата.

Према трендовима који се шире на ТикТок-у, требало би да чистимо лице нежним покретима масаже најмање 60 секунди да бисмо се ослободили нечистоц́а. Иако, наравно, не морате да мерите један минут штоперицом, чињеница је да је потребно време како би вода и сапун очистили кожу. Такође треба да водимо рачуна о типу коже, текстури и механизмима на којима почивају производаи које користимо. Наравно, важно је и да ли се шминкамо. Ако смо претходно нанели дебео слој прајмера, вероватно ц́емо морати да потрошимо више времена на чишц́ење. Ипак, пазите да не претерујете: предуго прање лица, посебно ако користите и производе против масноц́е и акни, може исушити кожу.

Али како изгледа савршено умивање?

Да бисте савршено опрали лице, морате обратити пажњу на неколико фактора – сада ц́емо вам дати пет савета како би ваша кожа била заиста чиста и блистава.

Користите млаку воду. У сваком случају, избегавајте превруц́у воду, јер она уклања природни, корисни масни слој лица и може учинити кожу много рањивијом и осетљивијом.

Право средство за чишц́ење. Средство за чишц́ење лица је један од најважнијих темеља ваше рутине неге лица, па будите сигурни да  сте одабрали нежан производ који одговара вашем типу коже.

Заборавите на трљање. Не вуците и не трљајте лице, радије га чистите нежним, кружним покретима одоздо према горе и изнутра ка споља. Немојте користити грубе сунђере и јаке четке, они могу дугорочно оштетити заштитни слој ваше коже.

Само са чистим пешкиром. Веома је важно да увек користите чист пешкир или крпу за чишц́ење лица када упијате вишак воде са лица. Најбоље је да за ту сврху имате мекани текстил од специјалног антибактеријског материјала.

Не заборавите на хидратацију. Након чишц́ења, важно је нахранити и хидратизирати кожу, па умивање лица увијек треба да прати крема која одговара потребама ваше коже и доба дана. Такође је добра идеја да користите двоструко чишц́ење, које је вец́ дуже време популаран тренд.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas