Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Важно је шта једете: Докторка објаснила које намирнице могу убрзати процес старења коже и појаву бора

Осим адекватних крема, за кожу је подједнако важно и какву ћете храну јести

1691415040_shutterstock_2149355783.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лекарка је открила три намирнице којих се морате клонити ако желите да избегнете боре. Према др. Џенин Боуринг, нема смисла трошити новац на фиоке пуне производа за лепоту ако још увијек уживате у одређеној храни. Објаснила је зашто храна може узроковати боре и неколико паметних начина на које их можете избећи, преноси Тхе Сун.

Прво што би требало да престанете да једете ако желите да изгледате млађе је помфрит. ‘Знамо да лоше масноће у прженим кромпирићима и ономе у чему се прже могу, наравно, бити врло упалне за тело’, објаснила је. Проблем је у томе што кромпир има висок садржај нечега што се зове глифосат и деутеријум, што је штетно за митохондрије у нашим телима – због чега изгледате старије. ‘Желимо добре митохондрије док старимо’, наставила је доктрока.

Превише белог шећера такође може учинити да изгледате старије, па је лоша вест ако волите неколико кашичица у чају или кафи. Лоше је из истог разлога као и помфрит – високи ниво деутеријаум успоравају виталне митохондрије који вас могу учинити старијима.

И на крају, високи нивои транс-масти у маргарину отежавају улазак храњивих материја у наше тело и излазак токсина. Али то није све, према Хеалтх Дигесту маргарин може учинити вашу кожу осетљивијом на ултраљубичасто зрачење – што може узроковати озбиљна оштећења ваше коже.

Трансмасноће у маргарину уништавају хидратацију, а што је ваша кожа мање хидрирана, боре се брже појављују, преноси Вечерњи лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas