Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имaте много одеће, а не можете добро да је уклопите? ОВО су правила КАПСУЛА ОРМАРА, новог тренда у облачењу!

Капсула ормари су тренутно веома популарни и са добрим разлогом.

1633947393_Depositphotos_402426980_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Оно што је почело као нишна пракса гурнуто је у средиште пажње заједно са водичима који се баве распремањем и општом минималистичком естетиком. Какав је то феномен који узнемирава модну индустрију?

Проблем уклапања гардеробе

Све је почело када је саветница за гардеробу и ауторка Susie Faux измислила концепт капсула ормара седамдесетих година прошлог века због своје фрустрације због недостатка добро уклопљене одеће. Звучи познато?

Прочитајте још: Омиљени ФРИЗЕР ПОЗНАТИХ за Магазин открива: Које фризуре се лако одржавају, шта прија коси и РАЗБИЈА МИТ о фарбању!

Затим, деценију касније, идеја је постала мејнстрим када је дизајнерка Donna Karan створила прву колекцију капсула, названу „Седам лаких комада“.

Идеја је била створити ормар са капсулама, који садржи само најважније или најутицајније комаде из колекције. То је у суштини сажета верзија дизајнерске визије, често ограничено издање, које функционалношћу надилази [модна] годишња доба и трендове.

Како направити капсула ормар?

Испод су правила за креирање капсула ормара:

Одаберите шему боја

То би обично укључивало одабир једне или две основне боје које иду уз све, попут црне, беле, смеђе, сиве или морнарске. Предмети попут панталона, ташни или капута куповали би се у нијансама ових боја, тако да се могу обући уз било шта друго у гардероби.

Циљ капсула гардеробе је у рашчишћавању ормара на ефикасан начин, а у исто време да можете увек лако да нађете комбинацију

Након што одаберете основне боје, одаберите једну или две наглашене боје, које су светлије од основних боја и међусобно се координирају. Овде би се обично користили за предмете попут топова, хаљина или додатака; након што се утврди шема боја, сви предмети у ормару треба да буду заменљиви, јер се боја комада увек надопуњује.

Узмите у обзир свој облик тела

Неки делови одеће су ласкавији од других; на пример, стилисти често саветују да жене са ширим боковима носе пуф рукаве јер чине да рамена изгледају шире и пропорционалније боковима. 

Узмите у обзир свој тен

Неке боје су ласкавије од других. Ако су боје добро одабране, увек ћете изгледати беспрекорно и једном кад нађете своје боје, нећете претрпавати ормар беспотребним одевним предметима који вам не стоје добро.

Одаберите класичне облике и узорке

Док неки кројеви и узорци одеће улазе и излазе из моде, други се сматрају „класичним“ јер не излазе. Мудро је изабрати класичне комаде за капсула ормар, јер вам треба нешто што ће трајати годинама.

Бирајте висококвалитетне тканине. Будући да је идеја ормара са капсулама поседовање неколико одевних предмета који се могу носити на различите начине, поједини комади се много троше. Због тога је добра идеја да одаберете одећу која је добро направљена и која ће и даље изгледати добро упркос хабању.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas