Oglas
· · Komentari: 0

Imate mnogo odeće, a ne možete dobro da je uklopite? OVO su pravila KAPSULA ORMARA, novog trenda u oblačenju!

Kapsula ormari su trenutno veoma popularni i sa dobrim razlogom.

1633947393_Depositphotos_402426980_XL.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Ono što je počelo kao nišna praksa gurnuto je u središte pažnje zajedno sa vodičima koji se bave raspremanjem i opštom minimalističkom estetikom. Kakav je to fenomen koji uznemirava modnu industriju?

Problem uklapanja garderobe

Sve je počelo kada je savetnica za garderobu i autorka Susie Faux izmislila koncept kapsula ormara sedamdesetih godina prošlog veka zbog svoje frustracije zbog nedostatka dobro uklopljene odeće. Zvuči poznato?

Pročitajte još: Omiljeni FRIZER POZNATIH za Magazin otkriva: Koje frizure se lako održavaju, šta prija kosi i RAZBIJA MIT o farbanju!

Zatim, deceniju kasnije, ideja je postala mejnstrim kada je dizajnerka Donna Karan stvorila prvu kolekciju kapsula, nazvanu „Sedam lakih komada“.

Ideja je bila stvoriti ormar sa kapsulama, koji sadrži samo najvažnije ili najuticajnije komade iz kolekcije. To je u suštini sažeta verzija dizajnerske vizije, često ograničeno izdanje, koje funkcionalnošću nadilazi [modna] godišnja doba i trendove.

Kako napraviti kapsula ormar?

Ispod su pravila za kreiranje kapsula ormara:

Odaberite šemu boja

To bi obično uključivalo odabir jedne ili dve osnovne boje koje idu uz sve, poput crne, bele, smeđe, sive ili mornarske. Predmeti poput pantalona, tašni ili kaputa kupovali bi se u nijansama ovih boja, tako da se mogu obući uz bilo šta drugo u garderobi.

Cilj kapsula garderobe je u raščišćavanju ormara na efikasan način, a u isto vreme da možete uvek lako da nađete kombinaciju

Nakon što odaberete osnovne boje, odaberite jednu ili dve naglašene boje, koje su svetlije od osnovnih boja i međusobno se koordiniraju. Ovde bi se obično koristili za predmete poput topova, haljina ili dodataka; nakon što se utvrdi šema boja, svi predmeti u ormaru treba da budu zamenljivi, jer se boja komada uvek nadopunjuje.

Uzmite u obzir svoj oblik tela

Neki delovi odeće su laskaviji od drugih; na primer, stilisti često savetuju da žene sa širim bokovima nose puf rukave jer čine da ramena izgledaju šire i proporcionalnije bokovima. 

Uzmite u obzir svoj ten

Neke boje su laskavije od drugih. Ako su boje dobro odabrane, uvek ćete izgledati besprekorno i jednom kad nađete svoje boje, nećete pretrpavati ormar bespotrebnim odevnim predmetima koji vam ne stoje dobro.

Odaberite klasične oblike i uzorke

Dok neki krojevi i uzorci odeće ulaze i izlaze iz mode, drugi se smatraju „klasičnim“ jer ne izlaze. Mudro je izabrati klasične komade za kapsula ormar, jer vam treba nešto što će trajati godinama.

Birajte visokokvalitetne tkanine. Budući da je ideja ormara sa kapsulama posedovanje nekoliko odevnih predmeta koji se mogu nositi na različite načine, pojedini komadi se mnogo troše. Zbog toga je dobra ideja da odaberete odeću koja je dobro napravljena i koja će i dalje izgledati dobro uprkos habanju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas