· · Коментари: 0

Јабука или правоугаоник? Откријте који је ваш тип грађе и на шта би требало да се фокусирате

Проверите које одевне комбинације би требало да носите, у односу на ваш тип грађе

1660911939_pexels-shvets-production-6975558.jpg
Фото: Пеxелс

Вероватно сте пуно пута прочитале и добиле различите савете како да се обучете или вежбате према вашем типу грађе. међутим да ли ви заправо знате који је то тип?

Ми вам сада откривамо који све то типови грађе постоје, те на основу једноставих описа врло лако можете препознати и свој и на основу тога испланирати план вежбања или исхране.

Крушка грађа

Крушка грађу карактеришу доњи део који је шири од горњег дела тела - односни ваши кукови су шири од рамена.

Бокови су вам обли, а струк је добро дефинисан. Ваши најбољи атрибути су рамена, торзо и раван стомак.

Да би најбоље истакли вашу фигуру потребно је да бирате комбинацију који ће вам истаћи струк и руке. Додајте волумен у раменима и горњем делу тела, док кукови не би требало да буду у првом плану.

Познати са овом грађом: Ким Кардасхиан, Ева Мендес, Јеннифер Лове-Хеwитт.

Клин грађа

Овај тип грађе познат је и као "обрнути троугао". Њега карактеришу велике груди и рамена која су широка у односу на уске бокове и кукове.

Уколико се препознајете у овом опису, ваш најбољи адут су свакако ноге.

За истицање фигуре потрудите се да доњи део тела нагласите, док ћете горњи држати неупаљивијим.

Познати са овом грађом: Наоми Цампбелл, Деми Мооре, Ренее Зеллwегер, Тери Хатцхер.

Правоугаоник грађа

Особе са правоугаоник грађом су витке и имају атлетски изглед. Стук, кукови  и рамена готово су исте ширине. Најбољи адути ових особа су руке и ногде, те би при облачењу требало да се потруде да истакну витке ноге и руке и колико је то могуће направе облине.

Прочитајте још: Ово су кључне ствари које су потребне за фигуру "ПЕШЧАНОГ САТА": Исхрана и вежбе које је радила МЕРЛИН МОНРО

Познати са овом грађом: Наталие Портман, Цамерон Диаз, Кате Худсон, Хиларy Сwанк.

Јабука грађа

Код овог типа грађе највећи део тежине је изнад кукова, који су уски. Леђа, груди и рамена су широка, па ће можда изгледати као да су шира од других типова тела. Без сумње, најбољи адут људи са "јабука" грађом су ноге.

Оно што би вам саветовали што се моде и облачења тиче је да издужите торзо, покажете ноге и бирате гардеробу која ће створити илузију струка.

Познате диве са овом грађом: Дреw Баррyморе, Qуеен Латифах, Ева Лонгориа, Јеннифер Худсон.

Пешчани сат

Такозвана "пешчани сат" грађа вероватно је позната свима. Ову грађу имала је једна од најпознатијих глумица двадесетог века, Мерлин Монро.

Особе са оваквом грађом имају узак струк, док су рамена и кукови сличних пропорција. Многи сматрају ово савршеном грађом за жену. Уколико сте ви "Мерлинка", на вама је само да истакнете облине.

Познате диве са овом грађом: Беyонце, Салма Хаyек, Сцарлетт Јоханссон, Халле Беррy.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.