· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

Јабуково сирће, млеко или зелени чај за УЈЕДНАЧЕН ТЕН: Изаберите омиљену намирницу и решите се ФЛЕКА по ЛИЦУ

Уколико желите да се решите тамних флека с лица, у томе вам највернији савезник могу бити природна средства и мешавине.

1642870468_721cf4472dda25b0af3d6cdaed33d93cca20785f.jpg
Фото: Sutterstock

Иако је сасвим природан процес, хиперпигментација често смета многим дамама које желе чисто и неговано лице.

До хиперпигментације долази због појачаног лучења меланина, пигмента који даје кожи, коси и очима природну боју, а меланин се ствара прекомерно због низа разлога: старења, генетских предиспозиција, излагања сунцу, запаљења, повреда, дисбаланса хормона, акни...

Прочитајте још: Ово је њихова ТАЈНА: Зашто неке жене у ПЕДЕСЕТИМ изгледају доста МЛАЂЕ?

Међутим, овај проблем је могуће решити и без скупоцених крема или третмана, на потпуно природан начин, захваљујући намирницама попут млека, јабуковог сирћета или зеленог чаја.

Обично или кисело млеко

 

Обично или кисело млеко показало се као ефикасан третман у посветљивању тамних флека на лицу, захвљујући млечној киселини, све популарнијем састојку козметичких производа.

Препоручује се да се комадић вате умочи у млеко, па да се њим добро протрља тамна флека, и то двапут дневно.

Јабуково сирће

Средство за чишћење лица можете направити и од јабуковог сирћета. Довољно је да у једној посуди помешате једнаке количине воде и јабуковог сирћета, па штапићем за уши ову мешавину натопите на тамним флекама и оставите да одстоји тако два до три минута. Потом исперите лице млаком водом, и понављајте поступак двапут дневно.

Зелени чај

Истраживања су показала да зелени чај може да има депигментирајући ефекат када се нанесе на кожу. Ипак, још увек нема доказа да он може значајно да посветли тамне флеке на лицу, али многе кориснице друштвених мрежа куну се да им је баш он помогао.

Њихов савет је да кесицу зеленог чаја ставите у кључалу воду на три минута, потом је извадите и оставите да се хлади. Након тога треба кесицом чаја протрљати тамне флеке и понављати ово два пута дневно, док не будете задовољни резултатом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.