· · Коментари: 0
ЛИЦЕ

Јапанке се куну у ОМЕКШИВАЧЕ: Ево још 7 тајни којима негују ЛЕПОТУ

Да бисмо спречиле старост трошимо много новца на напитке и креме који могу да зауставе часовник, иако је једноставније (и јефтиније) да понешто усвојимо од Јапанки.

1592897266_Japanka.jpg
Фото: Пиксабеј

Јапанке су познате по затегнутој кожи лица, због чега им је тешко одредити године. Тајна је у здравој исхрани, без уља, као и рутини неговања коже. Ево шта она подразумева:

Прочитајте још: Две шаке морске соли учиниће ЧУДО за кожу и читаво тело

Пијте зелени чај

Зелени чај

Добра нега лица зависи од онога што пијете и једете. Зелени чај умирује, а када је реч о нези, спречава појаву бора и штити кожу од оштећења која могу да изазову УВ зраци. Свакодневно испијање шољице зеленог чаја помаже и при губитку килограма.

Зелени чај спречава појаву бора на лицу.

Масажа чини чуда

Редовне масаже одличне су за тело, јер подстичу циркулацију и опуштају пренапрегнуте мишиће. Лице можете да га масирате и сами, тако што ћете најпре инвестирати у добар масажер за лице, са вишеугаоним ваљцима. Користите га свакодневно, док гледате ТВ или читате. Тако ћете убрзати циркулацију, што ће кожу освежити и вратити јој здрав сјај. Како лице има више од 40 мишића који, ако су напети, поспешују настанак бора, уз помоћ масаже ћете их опустити.

Алге су пријатељ коже Фото: Депозитфото

Једите морске алге

Морске алге су пријатељ коже, а веома су заступљене у исхрани Јапанаца. Обилују витаминима и минералима, па ако их редовно конзумирате штите кожу од оштећења која могу да изазову сунчеви зраци.Смањују отицање и црвенило, а јод помаже у регулисању метаболизма.

Алге штите од сунца

Користите блага средства за чишћење

Жене у Јапану више верују природним производима него индустријским. Знају колико су хемикалије штетне, баш као и претерано прање лица. Опседнути смо уклањањем трагова уља са коже, заборављајући да она обезбеђују хидрираност. Лице оперите само једном дневно, и то пред спавање.

Куну се у омекшиваше Фото: Пиксабеј

Избегавајте тонере

Уз помоћ тонера и из најдубљих пора успевамо да "извучемо" уље. Веома су корисни ако се борите са акнама, али у свим другим случајевима постиже се контраефекат - кожа постаје сува, па самим изгледа старије. Уместо тонера користите "омекшиваче".

Уместо тонера користите омнекшиваче.

Јапанке се куну у њих, јер посветљују тен и кожу чине меком и глатком. Нанесите на лице малу количину овог козметичког средства, па сачекајте да попуни боре и да га кожа потпуно упије. Затим нанесите неко благо средство које ће кожи обезбедити влажност.

Не заборавите колаген

Јапанке обилато користе креме и маске богате колагеном, а и исхрана им је базирана на бујону од костију или спирулини (врста алги), који су богати овом најважнијом беланчевином у људском организму, задуженом да кожу одржава затегнутом и младом.

Прочитајте још: Шта све УЗРОКУЈЕ појаву "досадних" МИТИСЕРА и како да их се ОТАРАСИТЕ

Паузирајте

Понекад је неопходно да лице одморите од козметичких производа, јер превише крема може да утиче на еластичност коже. Кад год је могуће, пустите кожу да дише, бар 24 часа седмично. За то време поштедите је шминке и лосиона да би покренула природне одбрамбене механизме.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.