Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈАПАНСКА МАСКА ЗА ЛИЦЕ: Може вам помоћи да се отарасите БОРА и флека, а користи се само једном недељно

Јапанска маска за лице од пиринча која вам може помоћи да опоравите кожу лица

1702394301_Foto-Shutterstock-maska-za-lice.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Зими, кожаможе да се исуши и изгледа уморније што ће утицати и на појаву бора. У овој ситуацији, ваш најбољи савезник је маска од пиринча. Употреба пиринча за негу коже побољшаће ваш изглед, нахраниће вам кожу и то је маска која отклања умор и хидрира кожу.

Али какве предности има ова житарица и зашто се толико користи у јапанској козметици? Зрнасти пиринач има својство пилинга, тако да уклања мртве ц́елије, а пиринчана вода хидрира, регенерише и учвршц́ује кожу, те ова маска помаже код акни, чини да кожа изгледа млађе и свежије. Поред тога, пиринач има инозитол, специфичан садржај који помаже у успоравању старења и побољшава циркулацију крви, пише на порталу Монтсиа. 

Да бисте направили јапанску маску од пиринча, потребни су вам следец́и састојци:

Састојци: 

1 шоља пиринчане воде
1/2 кашике меда
1 кашика млека
3 кашике куваног пиринча

Припрема: 

Кувајте пиринач 3 минута и оцедите га, али не бацајте воду након тога. Затим помешајте пиринач, млеко и мед у чинији док се не формира паста. Нанесите маску на кожу лица и држите је 15 или 20 минута. Затим је уклоните и очистите лицепиринчаном водом коју сте користили за кување, да бисте уклонили мале нечистоц́е које могу остати. Ако је једном недељно нанесете, смањићете флеке на лицу, акне и боре па стављајте маску редовно да бисте што дуже остале младолике.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas