Oglas
· · Komentari: 0

Jednokratne maske za lice ne bi trebalo da držite DUŽE OD PROPISANOG VREMENA: Mogu postati štetne za kožu

Važno je pratiti uputstva i držati masku koliko je propisano

1667813904_shutterstock_708894208.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jednokratne maske za lice mnogima su omiljeni proizvod za negu i hidrataciju kože. Prodiru dublje od kreme ili seruma, a koži daju blistav sjaj i ujednačen ten. Međutim, važno je masku držati na licu koliko je i propisano, iako mnogi misle da je efekat bolji što se duže drži.

Tzv. sheet maske sadrže aktivne antioksidativne komponente koje mogu usporiti proces starenja. Ali, ovi sastojci deluju samo dok je maska još uvek vlažna. Kada počne da se suši na licu, tada započinju suprotni procesi. Naime, tada maska počinje da deluje kao parče papira koje upija vlagu sa kože.

Pročitajte još: Ovo su top 3 NAJNEOPHODNIJA odevna komada (FOTO)

Tako se povećava rizik da se koža isuši. Isto važi i za glinene maske - kada krene da se suši i stvrdnjava na licu, to je znak da treba da je uklonite.

U ovim slučajevima, kada ostavite masku da se potpuno osuši na licu, koža može da krene da se peruta i gubi vlažnost, a osušene čestice gline mogu začepiti pore.

Sastojci poput vitamina C, BHA i AHA kiseline, ulja čajevca i uglja mogu iziritirati kožu kada su u produženom kontaktu sa njom.

Zato je potrebno da pratite uputstva sa pakovanja i pridržavate ih se.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas