Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Како да се решите ЗАНОКТИЦА током хладнијег времена?

Као и о свему, тако и о ноктима морате редовно да бринете.

1601802286_Depositphotos_238119126_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У случају да имате проблем са заноктицама, доносимо решење.

Шта су заноктице?

Заноктице могу бити досадан и упоран проблем. Оне су, пре свега, упални процес који се налази на корену нокта. Када танка кожа која прекрива корен нокта нагло почне да пуца, настају заноктице. Пуцање кожице се јавља зато што нокат расте много брже него кожа, па онда долази до њеног развлачења. Она, самим тим, пуца и стварају се ранице.

Прочитајте још: Уместо колача - НАПАРАВИТЕ МАСКУ ЗА ЛИЦЕ, ево рецепта!

Осим што су естетски непривлачне, ове ранице могу бити изузетно болне. Кожа око ноктију може да отекне, да се зацрвени, па чак и да прокрвари, а уколико упала не почне да се лечи на време, може да се прошири под сам нокат и да боли још више.

Фото: Депосит

Како заноктице настају?

Најчешћи узрок за појаву заноктица је сува кожа, али разлог некада могу бити и неправилан маникир, разна хемијска средства, па чак и недостатак минерала и витамина као што су калцијум и гвожђе.

Због сувог и хладног ваздуха, најчешће се јављају у зимском периоду. Кожа око ноктију је танка и осетљива, тако да је превенција настанка заноктица јако важна.

Мажите свакоднедно кожу око ноктију, како бисте јој осигурали неопходну елестичност.

Осим креме, можете мазати и уља која можете купити, али их можете направити и код куће.

Рецепт за домаће уље:

  •  2 кашике маслиновог уља,
  •  1 кашика кокосовог уља,
  •  1 кашикица уља витамина Е,
  • 2 капи етеричног уља лаванде,
  • 2 капи етеричног уља лимуна.

Прочитајте још: Хладније је време, НЕГУЈТЕ УСНЕ: Направите ДОМАЋИ БАЛЗАМ

Припрема:

Кокосово и маслиново уље угрејте на благој ватри, а затим додајте витамин Е и есенцијалне капи уља, па заједно помешајте. Све прелијте, па у ту чинију потопите нокте. Уље треба да буде топло. Смесу лагано умасираје у нокте и оставите уље на ноктима све док се не охлади. Након тога их обришите чистом крпом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas