· · Komentari: 0
nega usana

Hladnije je vreme, NEGUJTE USNE: Napravite DOMAĆI BALZAM

Kada dođe hladnije vreme moramo više pažnje obratiti na usne. One nemaju lojne žlezde te je koža na njima osetljivija.

1601555854_Depositphotos_127351706_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Hladnije vreme koje dolazi isušuju usne, pa one postaju grube, ispucale, često bolne. Osetljive su zato što koža usana nema lojne žlezde koje bi lučile potreban zaštitni sloj. Ako im ne obezbedite dodatnu negu stvoriće se površinski sloj izumrlih ćelija, koji se ljušti, pa usne postaju sve grublje.

Prvi korak u nezi već ogrubelih i ispucalih usana jeste piling. Danas su na tržištu dostupni mnogi balzami i pilinzi, ali možete napraviti i svoj domaći.

Domaći balzami

Pomešate jednu kašičicu šećera i pola kašičice meda. Pastu nanesite na usne, ostavite da deluje nekoliko minuta, pa nežno istrljajte ili grubljim peškirom ili mekanom četkicom za zube. Na kraju isperite mlakom vodom. Ovaj blagi piling radite jednom nedeljno u preventivne svrhe.

Pročitajte još: Ovo nam frizeri nikad ne bi otkrili: 10 MITOVA O NEGOVANJU KOSE!

Drugi korak je da nahranite usne, a najbolja prirodna maska je med. Na kašičicu stavite taman onoliko meda da prekrijete usne, pa držite oko pet minuta. Ovu masku ne morate ni da ispirate, možete je pojesti. Za ishranu suve kože usana možete da iskoristite i malo kokosovog ulja, koje takođe treba da odstoji na usnama bar pet minuta.

Pročitajte još: Zaboravite na BOTOKS! Ovo je idealna maska za PRIRODNO ZATEZANJE LICA

Pored ove maske uvek su dobrodošli već gotovi balzami ili labela, koje koristite svakodnevno. Neka vam uvek jedan bude na dohvat ruke. Uveče pre nego što legnete namažite usne balzamom kako bi bile hidrirane i tokom noći. Birajte one s hranljivim sastojcima kao što su ši puter, aloja, glicerin, vitamin E, a izbegavajte one s mentolom, alkoholom, retinolom, veštačkim bojama i mirisima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.