Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега косе

Како да ПЛАВА КОСА не промени боју од сунца, хлора и слане воде? Решења која можете брзо да примените

Коса лако може да се оштети током летњих месеци крај мора или базена

1658134268_girl-g836ffed98_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Лето је у току. Љубитељи сунца и уживања крај воде труде се да сваки слободан трнутак проведу на овај начин у летњим месецима. Ипак поред уживања треба мислити и на здравље коже, а оно што често запоставимо и заборавимо је неговање косе током сунчања и излагања хлору и морској соли.

Заштита косе од сунца, хлора и морске соли

Штетни УВ зраци сунца, хлор и слана вода имају тенденцију да лише косу влаге, остављајуц́и је сувом и ломљивом посебно уколико је третирана фарбом и ако је плава. Ипак постоје начини да своју омиљену плаву косу заштите током лепих летњих дана.

Прочитајте још: Трик са маслиновим уљем за ПРЕПЛАНУЛУ БОЈУ: На овај начин бронзани тен ће се одржати месецима

Натопите косу

Сува коса је попут сунђера, али када је мокра, прекида се даља апсорпција хлора или слане воде. Пре него што скочите у базен или море навлажите косу свежом, чистом водом, што смањује вероватноц́у да ц́е апсорбовати воду и спречити појаву сувоц́е и оштец́ења.

Додајте уље плавој коси

Хлор и слана вода имају способности да скину влагу са ваше косе и тиме изазову испуцале врхове и оштец́ења. Осим тога, хлор и слана вода такође делују на уклањању сјаја чинец́и да изгледа беживотно. Због тога је добро да пре него што одете на купање у мору или базену нанесете неко уље попут аргановог или кокосовог. Они ц́е помоц́и да се створи клизава баријера између ваших праменова и воде, а истовремено ц́е обезбедити додатни слој влаге.

Прочитајте још: 5 МОДНИХ КОМАДА који су вам НЕОПХОДНИ овог лета

Нанесите СПФ на косу

Као што је вашој кожи потребна заштита од сунца, тако је потребна и коси. Кључно је да потражиете производе за заштиту од сунца за косу који садрже и УВА и УВБ филтере.

Вежите косу

Капа за пливање је најбољи начин да заштитите косу од слане воде и хлора, али знамо да то није најпопуларније решење. Ако не волите да носите капу за пливање, најбоље је да скупоте косу у високу пунђу. 

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas