· · Коментари: 0
природни изглед

Како постићи УЈЕДНАЧЕН ТЕН без ШМИНКЕ: Тајна је у правилном одржавању коже и исхрани

Женама које уживају у природном изгледу може бити од помоћи да знају како да добију уједначен тен коже без шминке

1656340936_beautiful-g3a4af6633_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоје савети за негу коже, савети о исхрани, па чак и савети за вежбање које можете користити да бисте добили сјајну, блиставу кожу. Затим, ако се правилно бринете о својој кожи, можете са самопоуздањем отићи без шминке.

Прочитајте још: Ова ХРАНА може да помогне кожи да се додатно ЗАШТИТИ ОД СУНЦА: Намирнице које би требало да се нађу на тањирима током лета

Како постићи уједначену кожу

Подлога и шминка за лице су брза решења која прикривају проблематичну кожу. Међутим, шминка само покрива неуједначен тен коже без решавања основних проблема са кожом. Научите како да добијете уједначен тон коже без шминке применом редовне рутине неге коже и повременог дубинског чишћења.

Чишћење - Очистите лице два пута дневно: једном ујутру и једном непосредно пре спавања. Користите нежни пилинг за уклањање уља и прљавштине. Бирајте средства за чишћење без мириса уместо сапуна, који могу исушити кожу лица.
Пилинг - Једном недељно истрљајте лице пилингом. Навлажите лице топлом водом, а затим на чисту, влажну крпу нанесите пилинг величине новчића. Исперите лице након једног минута. Очистите и врат и исперите.
Тонер - Утапкајте тонер на вату. Трљајте вату преко лица да бисте уклонили уље и прљавштину. Избегавајте осетљива подручја око очију када користите адстрингентни тоник. Користите тоник свакодневно након вашег средства за чишћење за додатну апсорпцију уља. Можда ћете желети да прескочите овај корак ако имате суву кожу или делове суве коже.
Влажење - Влажите кожу два пута дневно након тонирања. Користите хидратантну крему без уља која садржи СПФ заштиту. Добра заштита је најмање СПФ 15. Требаће вам заштита од сунца ако излазите напоље без шминке.

Савети за исхрану за уједначен тон коже

Атрактиван, уједначен тон коже не лежи само у бочици, већ и на вашем тањиру. Неке промене у вашој исхрани ће вам дати здравији и млађи изглед коже.

Поврће
Повећајте унос поврћа, односно лиснатог зеленог поврћа попут спанаћа, кеља и зелене салате. Зелена храна помаже у стварању нових ћелија и одржава вашу кожу влажном и гипком. Поред тога, црвено поврће, попут слатког кромпира, шаргарепе и парадајза, пуно је витамина А, који вашем телу може дати користан бета каротен.

Плодови мора
Морски плодови имају користи за многе делове вашег тела, укључујући и највећи орган вашег тела: вашу кожу. Препуна омега-3 масних киселина, морски плодови, као што су риба, остриге и шкампи, помажу телу да се бори против акни и акни. Прескочите пржене селекције; уместо тога изаберите печене, парене или куване морске плодове. Ако сте алергични на морске плодове, повећајте количину орашастих плодова које једете, као што су ораси и индијски орашчићи. 

Интегралне житарице
Једите тестенину и хлеб од целог зрна уместо прерађених производа на бази белог брашна. Намирнице од белог брашна одговорне су за повећање инсулина у телу, што доказано доводи до акни. Осим што ћете учинити да кожа изгледа уједначеније, можете изгубити тежину и обуздати појаву дијабетеса.

Храна коју треба избегавати

Прескочите пржене грицкалице попут помфрита и чипса. Кафа и чај, који су богати кофеином, дехидрирају кожу, чинећи је љуспавом. Смањите унос алкохола. Алкохол разређује крв и смањује природна уља у вашем телу.

Вежба за уједначен тон коже
Свака вежба је добра за тело, али вежбе за повећање циркулације ће вашој кожи дати леп сјај. Покушајте да идете у брзу шетњу или јутарњи трчање да бисте добили добру боју коже. Увече, кардио рутина од 10 до 20 минута ће стимулисати капиларе коже. Капиларе у кожи преносе крв на површину коже, чинећи да изгледа топло и ружичасто.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.