Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који је правилан редослед коришћења производа за негу коже: Дневна и ноћна нега треба да изгледа овако

На тржишту постоје бојни препарати, а како бисмо максимлано искористили њихову сврху важно је да знамо како да их користимо

1688286141_19749b4451469dafa253a8fead912f3b3723d6b0.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Због велике количине препарата и разноразних савета које можемо свуда прочитати и чути, понекад се изгубимо у чишћењу и генералном коришћењу свих препарата за лепши изглед коже лица.

Сви ти серуми и тоници играју одличну улогу у нашој рутини и заиста помажу кожи да изгледа лепо, али да ли постоји неко правило или редослед у њиховом коришћењу? Да ли је свеједно ако прво ставимо тоник, па очистимо лице пенушавим препаратом? Не, није свеједно и заиста постоји редослед наношења козметике, који је различит за дневну и ноћну рутину. Сазнајте како их треба користити:

ДНЕВНА НЕГА

Први корак: препарат за чишћење

Ако имате маснију кожу, користите слабије препарате ујутру. Са друге стране, већини жена је довољно и обично умивање водом.

Други корак: тонер

Нове формуле тонера/тоника служе за враћање баланса пХ вредности коже и додавање влаге која је изгубљена током чишћења. Најбоље је наносити га прстима јер туфери или комади вате упијају доста течности.

Трећи корак: серуми

Серуми су лагани и богати великом количином активних састојака. Изаберите их према типу ваше коже или проблема са којим се борите. На пример, ако вам кожа делује беживотно, инвестирајте у серум који је богат витамином Ц, а ако желите изравнае ситне боре - пептиди ће вам у томе помоћи.

Четврти корак: Хидратантна крема са заштитним фактором

Крема са заштитним фактором је увек обавезна, чак и када прескочите неке од претходних корак. Срећом, постоје многе формуле које одлично иду испод шминке и које ће заштитити вашу кожу.

НОЋНА НЕГА

Први корак: скидање шминке посебним производом, а затим чишћење лица

Када носите шминку, користите уље за њено скидање (или мицералну воду) пре чишћења лица са другим производом који је намењен само за то.

Други корак: пилинг (1-2 пута недељно)

Редовно скидање мртвих ћелија са коже ће учинити да ваша кожа буде чиста и сјајна. Када желите да урадите пилинг, можете на овај корак прећи одмах након скидања шминке, како не бисте дупло чистили кожу и иритирали је.

Трећи корак: тонер/тоник

Повратите кожи влагу уз помоћ овог добро познатог препарата. Бирајте тоник који не садржи алкохол.

Четврти корак: маска (1-2 недељно)

Након што урадите пилинг, нанесите на кожу лица маску која же додатно нахранити кожу свим потребним нутријентима.

Пети корак: серум

Нанесите серум на лице, али и кожу врата.

Шести корак: хидрирање

Све лепо комплетирајте ноћном кремом по вашем избору.

Седми корак: крема за подручје око очију

Количину величине грашка ставите на кожу око очију и нежно је утапкајте.

Ваша кожа је потпуно спремна за следећи дан и следећу рутину...

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas