Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОРЕЈСКИ САВЕТИ ЗА НЕГУ ЛИЦА: Заборавите на брисање пешкиром и утрљавање производа

Жене из Јужне Кореје откриле како негују лице

1703255780_Foto-shutterstock-nega-lica1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Жене из Јужне Кореје су познате широм света као жене које имају можда и најлепшу кожу на свету. Готово нико не улаже толико времена и љубави за негу коже као што то раде оне. Невероватно су посвећене свом изгледу и усвајају сваки нови тренд. Једна од њихових навика јесте да никада не користе пешкир већ имају своје технике за одржавање лепе и баршунасте коже.

1. Чишћење један минут

Скидање шминке није баш нека ствар? Корејке се не би сложиле с тим! Наиме, многе од њих чисте лице један минут. Тако се може развити пуно деловање производа за чишћење – чак и ако се касније испере. И то не раде било како, него покретима према горе. Дакле, увек наносе производе за чишћење покретима по кожи према горе – а не према доле.

2. Водица за лице

Корејке се куну у „водице за лице“. У Кореји постоје различите водице за лице намењене разним типовима коже. У Кореји се спрејеви не користе (само) за фиксирање шминке, него и за негу коже. Уместо тонера можете након чишћења користити спреј за лице. Даће довољно влаге лицу и бити оптимална припрема за шминку.

3. Заборавите пешкир

Након чишћења немојте сушити лице пешкиром. То Корејке сигурно не би радиле. Наиме, трљањем може кожа врло брзо реаговати црвенилом. Како бисте, што је могуће мање, иритирали кожу, те како би кожа могла максимално сјајити, треба да преосталу влагу једноставно лупкате прстима. Осим тога, ако је лице још увек мало влажно, кожа може боље упити производе.

4. Лупкање уместо трљања

Ово је стари савет који је мало људи прихватило: негу треба нанети лаганим лупкањем, а не трљањем. Осим што ће се то побринути за бољу прокрвљеност коже, производ се касније може боље прихватити, па ће дубље продрети у кожу. Важно је да то радите што је могуће нежније. Најбоље је истиснути производ најпре на кожу, а онда нежно лупкати док се не упије. Иначе – тако ће се производи брже упити, пише мисс7, а преноси Глоссy.

5. Коктели за негу коже

Корејке су такође познате по томе да често користе многе различите производе – сваки посебно или у комбинацији. И управо је то тајна успеха: коктели за негу коже. У зависности од тога шта кожи треба, можете измиксати различите серуме, па их све заједно нанети на кожу. Једноставно, ставите све производе на длан и лагано лупкањем нанесите коктел на кожу. Свака кожа у правилу има више од једне потребе – понекад нису довољни само хидратантна крема или анти-агинг

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas