Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље фризуре за сваки облик лица: Стилизујте дугачку косу на најбољи начин

Ваше стрпљење се исплатило и коначно имате дугу косу из снова, али проналажење најбоље фризуре за ваш облик лица може да буде изазов

1670840305_shutterstock_1139681507.jpg
Фото: схуттерстоц
Oglas

Најбољи начин да пронађете своју идеалну фризуру зависи од вашег облика лица. Постоје округла, дугачка, квадратна, правоугаона, троугласта, срцолика, овална... Ипак, најпожељнији је овални облик лица.

- Циљ је створити илузију овалног облика лица играјуц́и се са текстуром и волуменом косе - објашњава фризерка Џени Џо, за Тодаy.

Лице округлог облика: равна и углађена коса

Ако имате дугачку косу, округло лице и природно равну косу, сматрајте да сте срец́ни јер равна коса изгледа одлично на округлом лицу. Како знате да ли имате округло лице? Округла лица су кружна и немају угаоне карактеристике. Ако вам је брада заобљена, а јагодице су најшири део вашег лица, имате округло лице.

Прочитајте још: Не дозволите да вам КОСА опада: Три трика која ће вам помоћи у томе

- Равна и глатка коса заправо одлично допуњује округла лица јер издужује лице и не чини га тако округлим - рекао је познати фризер и стручњак за лепоту Марио Солис за Тхе Лист.

Лице дугуљастог облика: нижи коњски реп

Ако имате округлу браду и вилицу, а лице вам је дуже него шро је широко, имате дуг облик лица. Када размишљате о фризури за ваше лице, циљ је да створите осец́ај равнотеже и омекшати углове лица. Нижи коњски реп ће нагласити црте лица и нежно уоквирује лице.

Лице квадратног облика: Одлучите се за таласасту текстуру

Квадратно лице је дефинисано чврстом угаоном линијом вилице- Добар изглед за оне са четвртастим лицем је да коси дају таласасту текстуру. Текстура допуњује четвртасто лице тако што скрец́е пажњу на јагодице, а не на линију вилице. Да би се постигао таласаст изглед текстуре фризери саветују стварање волумена.

Прочитајте још: Четири једноставна корака за негу лица током зиме: Уживајте у блиставости

Лице у облику срца: коса и слојеви са стране ц́е вам ласкати

Ако вам је брада ужа, а чело је најшири део лица, имате срцолик облик. Добра идеја је да се одлучите за дуже шишке и слојеве који наглашавају јагодице. Стручњак за косу, Марио Солис, рекао је за поменути лист да дужа коса са раздељком на средини изгледа сјајно онима са лицем у облику срца јер може да уклони фокус са структуриране вилице.

Лице у облику дијаманта: шишке наглашавају ваше најбоље црте

Имате лице у облику дијаманта ако имате малу оштру браду и шире јагодице. Проналажење правих шишки за ваше лице је од суштинског значаја.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas