Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Одаберите ФРИЗУРУ ПРЕМА ОБЛИКУ ЛИЦА: Ко треба да избегава кратку косу. а коме стоји БОБ?

Најуспешније, али и најмање ласкаве фризуре, у зависности од облика вашег лица

1711031832_shutterstock_1931925269.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци за фризуре поделили су одређене тајне, које фризуре најбоље пристају сваком облику лица. Битно је да нагласите симетрију.

Када погледају нечије лице кажу да покушавају да изаберу фризуру која ствара оптичку илизију савршеног лица. То значи да се играте са шишкама, дужином и слојевима како бисте сакрили недостатке, а нагласили ствари које вас красе. 

Фризуре за овални облик лица

Ако желите да будете умерени са изгледом, треба да избегавате равне фризуре, које имају раздељак на средини, јер могу да истакну асиметрију лица. Веома кратка фризура, као што је боб, такође може учинити да лице изгледа превише квадратно.Уместо тога, покушајте да косу носите са стране у обимним, таласастим слојевима.

Фризуре за лице у облику срца

"Обично је брада зашиљена и може изгледати као да је цело лице усредсређено тачно на браду, тако да желимо да изједначимо тај шиљасти изглед и да доњи део лица изгледа шире", наводе стручњаци. Одустаните од косе до браде и покушајте уместо тога са фризуром до рамена. Такође, нешто дужа фризура, изнад рамена и кључне кости, може бити веома примамљива.

Фризуре за округло лице

Ту долази на сцену дуга фризура са централним раздељком, који може да издужи лице. Ако желите да смањите ширину, покушајте са дугом боб фризуром до врата, на тај начин доња закривљеност фризуре помаже да се сакријете део ширине образа“, каже стручњак за косу. Поред тога, када одлучите да вежете косу, увек оставите неколико праменова који оцртавају лице, пише сајт Андрееа Раицу.

Фризуре за квадратни облик лица

Као и код облика срца, циљ је скренути пажњу са доњег дела. Због тога избегавајте кратку фризуру и идите на опцију дуге косе. Испробајте шишање до рамена или дужу локнасту фризуру. Такође се препоручује, да се створи нежнији изглед на врху јер ћете изгледати женственије. Ово се може постићи тако што ћете коврџе направити неколико центиметара испод корена, како бисте избегли волумен.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas