Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje frizure za svaki oblik lica: Stilizujte dugačku kosu na najbolji način

Vaše strpljenje se isplatilo i konačno imate dugu kosu iz snova, ali pronalaženje najbolje frizure za vaš oblik lica može da bude izazov

1670840305_shutterstock_1139681507.jpg
Foto: shutterstoc
Oglas

Najbolji način da pronađete svoju idealnu frizuru zavisi od vašeg oblika lica. Postoje okrugla, dugačka, kvadratna, pravougaona, trouglasta, srcolika, ovalna... Ipak, najpoželjniji je ovalni oblik lica.

- Cilj je stvoriti iluziju ovalnog oblika lica igrajući se sa teksturom i volumenom kose - objašnjava frizerka Dženi Džo, za Today.

Lice okruglog oblika: ravna i uglađena kosa

Ako imate dugačku kosu, okruglo lice i prirodno ravnu kosu, smatrajte da ste srećni jer ravna kosa izgleda odlično na okruglom licu. Kako znate da li imate okruglo lice? Okrugla lica su kružna i nemaju ugaone karakteristike. Ako vam je brada zaobljena, a jagodice su najširi deo vašeg lica, imate okruglo lice.

Pročitajte još: Ne dozvolite da vam KOSA opada: Tri trika koja će vam pomoći u tome

- Ravna i glatka kosa zapravo odlično dopunjuje okrugla lica jer izdužuje lice i ne čini ga tako okruglim - rekao je poznati frizer i stručnjak za lepotu Mario Solis za The List.

Lice duguljastog oblika: niži konjski rep

Ako imate okruglu bradu i vilicu, a lice vam je duže nego šro je široko, imate dug oblik lica. Kada razmišljate o frizuri za vaše lice, cilj je da stvorite osećaj ravnoteže i omekšati uglove lica. Niži konjski rep će naglasiti crte lica i nežno uokviruje lice.

Lice kvadratnog oblika: Odlučite se za talasastu teksturu

Kvadratno lice je definisano čvrstom ugaonom linijom vilice- Dobar izgled za one sa četvrtastim licem je da kosi daju talasastu teksturu. Tekstura dopunjuje četvrtasto lice tako što skreće pažnju na jagodice, a ne na liniju vilice. Da bi se postigao talasast izgled teksture frizeri savetuju stvaranje volumena.

Pročitajte još: Četiri jednostavna koraka za negu lica tokom zime: Uživajte u blistavosti

Lice u obliku srca: kosa i slojevi sa strane će vam laskati

Ako vam je brada uža, a čelo je najširi deo lica, imate srcolik oblik. Dobra ideja je da se odlučite za duže šiške i slojeve koji naglašavaju jagodice. Stručnjak za kosu, Mario Solis, rekao je za pomenuti list da duža kosa sa razdeljkom na sredini izgleda sjajno onima sa licem u obliku srca jer može da ukloni fokus sa strukturirane vilice.

Lice u obliku dijamanta: šiške naglašavaju vaše najbolje crte

Imate lice u obliku dijamanta ako imate malu oštru bradu i šire jagodice. Pronalaženje pravih šiški za vaše lice je od suštinskog značaja.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas