Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ

Направите сами мелем од лековитог биља који БРИШЕ ОЖИЉКЕ (РЕЦЕПТ)

Природна етерична уља од давнина се користе за обнављање и регенерацију коже после повреда са трајним последицама

1652823173_cosmetics-g611cb4fc9_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ожиљци су последица неочекиваних животних околности, повреда или хитних хируршких интервенција који на нашој кожи остављају трајан траг. Иако је њихова видљивост неизбежна према тврдњама лекара, алтернативна медицина вековима уназад за решавање овог проблема нуди природне мелеме који ће ублажити ожиљке и подстаћи природну регенерацију коже.  Природни мелем за ожиљке такође ће помоћи код многих кожних проблема попут акни, опекотина, упалних стања коже или осипа.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Осим за ожиљке од акни и стрије, ова крема помоћи ће код великог броја ожиљака попут ожиљака након опекотина, посекотина, операција, ушивања и код келоида, влакнастог ткива насталог на месту ожиљка. 

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Састојци за припрему креме:

  • 90 милилитара уља плода дивље руже или пасјег трна
  • 30 грама маслаца
  • 30 грама пчелињег воска
  • 7 милилитара уља витамина Е
  • 40 капи етеричног уља тамјана
  • 20 капи етеричног уља лаванде
  • 20 капи етеричног уља смиља 

Припрема креме за ожиљке:

Чисту чинијицу ставите у низак ниво воде у шерпи на лаганој ватри како бисте добили двоструко кувало.  Затим у чинију ставите восак, маслац и уље дивље руже или пасјег трна, мешајте лагано док се не отопи. Када је све отопљено и хомогено, склоните га са ватре, и додајте етерична уља, а затим и уље витамина Е. 

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Прелијте у чисте посудице од стакла или алуминија како бисте сачували квалитет креме што дуже. 

Крему наносите на ожиљке 2 до 3 пута дневно, потребна је мања количина јер ће се састојци додатно отопити при контакту с кожом. Чувајте је на тамном и хладнијем месту до 25 степени. Рок трајања креме завиди од рока трајања биљних уља и маслаца, али уобичајено износи 6 до 12 месеци.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas