Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNI METODI

Napravite sami melem od lekovitog bilja koji BRIŠE OŽILJKE (RECEPT)

Prirodna eterična ulja od davnina se koriste za obnavljanje i regeneraciju kože posle povreda sa trajnim posledicama

1652823173_cosmetics-g611cb4fc9_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ožiljci su posledica neočekivanih životnih okolnosti, povreda ili hitnih hirurških intervencija koji na našoj koži ostavljaju trajan trag. Iako je njihova vidljivost neizbežna prema tvrdnjama lekara, alternativna medicina vekovima unazad za rešavanje ovog problema nudi prirodne meleme koji će ublažiti ožiljke i podstaći prirodnu regeneraciju kože.  Prirodni melem za ožiljke takođe će pomoći kod mnogih kožnih problema poput akni, opekotina, upalnih stanja kože ili osipa.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Osim za ožiljke od akni i strije, ova krema pomoći će kod velikog broja ožiljaka poput ožiljaka nakon opekotina, posekotina, operacija, ušivanja i kod keloida, vlaknastog tkiva nastalog na mestu ožiljka. 

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Sastojci za pripremu kreme:

  • 90 mililitara ulja ploda divlje ruže ili pasjeg trna
  • 30 grama maslaca
  • 30 grama pčelinjeg voska
  • 7 mililitara ulja vitamina E
  • 40 kapi eteričnog ulja tamjana
  • 20 kapi eteričnog ulja lavande
  • 20 kapi eteričnog ulja smilja 

Priprema kreme za ožiljke:

Čistu činijicu stavite u nizak nivo vode u šerpi na laganoj vatri kako biste dobili dvostruko kuvalo.  Zatim u činiju stavite vosak, maslac i ulje divlje ruže ili pasjeg trna, mešajte lagano dok se ne otopi. Kada je sve otopljeno i homogeno, sklonite ga sa vatre, i dodajte eterična ulja, a zatim i ulje vitamina E. 

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Prelijte u čiste posudice od stakla ili aluminija kako biste sačuvali kvalitet kreme što duže. 

Kremu nanosite na ožiljke 2 do 3 puta dnevno, potrebna je manja količina jer će se sastojci dodatno otopiti pri kontaktu s kožom. Čuvajte je na tamnom i hladnijem mestu do 25 stepeni. Rok trajanja kreme zavidi od roka trajanja biljnih ulja i maslaca, ali uobičajeno iznosi 6 do 12 meseci.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas