· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Народна медицина открива: Домаћи МЕЛЕМ који решава све проблеме и ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА (РЕЦЕПТ)

Природни препарати без хемикалија и конзерванса већ вековима користе се у лечењу бројних тегоба

1657753039_lotion-gca64eaa25_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Универзална крема за све проблеме, крема која се користи и као лек и у козметичке сврхе некада је била обавезни део сваког дома. Овакве универзалне креме припремале су се од природних састојака, пре свега лековитим биљем које у комбинацији са природним пчелињим воском, који је због обиља полена богат бројним витаминима који доприносе здрављу и лепоти коже. Са друге стране, маст од невена поседује антисептичка, антибактеријска и регенеративна својства и додатно је посебно погодна за децу, код осипа, свих врста кожних иритација и дерматитиса.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Природна домаћа маст са невеном помаже код посекотина, опеклина, угриза инсеката, гљивичних обољења. Овај природни препарат одлично се бори с кожним упалама, екцемом, ожиљцима, проширеним венама које стварају венску мрежу, али и за дојиље за лечење испуцалих брадавица. Њом се третирају отворене ране било које врсте, дијабетичари је користе за негу стопала. Користи се и код опекотина, ожиљака, за негу руку,лица и осталих делова тела. Одлично је средство за третман хемороида, код појединих кожних болести као што су поједине врсте дерматоза, екцема, псоријазе, уједа инсеката.

Прочитајте још: Тајна смисао која мења свест свакога од нас: Никола Тесла на потпуно другачији начин тумачио је "ОЧЕ НАШ"

Обзиром да природна маст са невеном и пчелињим воском не садржи додатне хемикалије и конзервансе, ова маст одлична је за масну кожу лица, и акне јер  смањује лучење себума, чисти и сужава поре.

Рецепт за припрему лековитог мелема

Састојци за припрему мелема:

  • 10 грама пчелињег воска
  • 120 милилитара уља од невена

Уље и восак ставити у лончић, на водену пару, на тиху ватру. Смесу је потом потребно стално мешати до потпуног отапања воска. Кад смеса постане хомогена, капнути мало на површину стола и причекати да се охлади. Маст је спремна ако има конзистенцију креме.

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Ако је маст прегуста, додајте још уља, ако је ретка – воска. Маст пребацити у чисту стаклену теглицу и пустити да се охлади. После тога, затворити поклопцем и чувати у фрижидеру. Рок трајања је годину дана.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.