Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Нећете је више бацати: Козметику којој је ИСТЕКАО РОК можете искористити на 5 НАЧИНА

Козметика којој је истекао може бити од користи у домаћинству.

1626246537_cosmetics-166774_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Јасно је да ћемо козметику којој је истекао рок трајања бацити, јер је након рока не ваља употребљавати на кожи, или на лицу.

Међутим, козметика којој је истекао рок може имати разне примене у домаћинству. Стога, не морате бацати сву козметику, јер ће вас другачија намена појединих козметичких препарата одушевити.

Почитајте још: Направите природни МИРИШЉАВИ спреј за тело, који ће вас РАСХЛАДИТИ током врелих летњих дана

Мицеларна вода

Мицеларна вода којој је истекао рок трајања може бити одлична у скидању лепљивог слоја на разним амбалажама.

Такође, како не бисте трошили своју нову мицеларну воду са скидање флека од пудера или шминке са гардеробе, можете за то искористити ону стару, са истеклим роком.

Тоник за лице

Одлична алтернатива за дезинфекциона средства је тоник за лице којем је истекао рок трајања.

Због свог састава, тоник за лице може бити замена за антисептик.

Ако му је истекао рок трајања, тоник за лице користите за дезинфекцију мобилног телефона, тастатуре на компјутеру, или даљинског управљача.

Прочитајте још: Направите домаће препарате који НЕГУЈУ ваше РУКЕ и НОКТЕ

Крема за руке

Крема за руке којој је истекао рок трајања неће одговарати вашој кожи, али ће бити идеална за другу кожу, попут оне на ципелама или торбама.

Њом ћете савршено исполирати кожни намештај, ципеле, новчанике, торбе или седишта у ауту, посебно ако је масна.

Пудер у праху

Бринете ће посебно бити одушевљене употребом пудера у праху са истеклим роком трајања, јер га могу искористити уместо шампона за суво прање.

Пудер ће упити себум, а коса ће изгледати чистије.

У ситуацијама када немате довољно времена за прање косе, довољно је напудерисати корен, и рашчешљати је.

Прочитајте још: Намажите ВАЗЕЛИН у комбинацији са ОВИМ ЗАЧИНОМ и имаћете ПУНИЈА УСТА

Уље за тело

Ако је уљу за тело истекао рок трајања, искористите га за полирање и високи сјај судопере, славина, и других металних предмета у кући.

Жељени предмет попрскајте уљем за темо, потом скините вишак убрусом, како не би остао мастан.

                              ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas