Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Неговане пете током зиме: Сачувајте их од исушивања уз природне састојке, имамо рецепте из снова!

С посебним састојцима, добићете одличан пилинг и хранљиву маску која ће скинути мртве ћелије...

1702553576_shutterstock_2164864359.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пошто су пете посебно осетљиве током зиме врло је битно неговати их на прави начин, а ових неколико домаћих рецепата ће вам сигурно помоћи у решавању овог проблема.

 

1. Лимун

Лимун је одлично средство за уклањање грубе коже са пета због његове јаке киселине.

Исцедите један или два лимуна (у зависности од величине задебљања) и помешајте сок с водом. Довољно да потопите цела стопала. Држите их потопљене око 15 минута. Ноге исперите млаком водом и тапкајући, уз помоћ пешкира их осушите.

 

2. Банане

Поред лимуна, и банане су воће које успешно лечи суву и испуцалу кожу на петама.

Једну банану испасирајте и тако глатку смесу намажите на пете. Пустите да одстоји 15 минута, а затим исперите млаком водом. Након испирања, потопите стопала у хладну воду на два минута. Ову маску на пете наносите свакодневно, неколико недеља и врло брзо ћете видети резултате.

 

3. Пиринчано брашно

Вероватно нисте знали до сада да се пиринчано брашно такође користи за третмане на стопалима, када је у питању груба кожа. С посебним састојцима, добићете одличан пилинг и хранљиву маску која ће скинути мртве ћелије и дати вашим стопалима мекоћу и сјај, пише Женски магазин.

Помешајте јабуково сирће, мед и пиринчано брашно и мешајте док се све не сједини и док не добијете неку врсту пасте. Пре наношења смесе, потопите стопала у топлу воду на 10 минута, а затим у дебелом слоју нанесите добијену смесу и нежно (али добро) их утрљајте у пете. Исперите топлом водом.

 

4. Мед

Мед се, поред својих вишеструких функција, користи и као одличан препарат за негу стопала.

Једноставно помешајте 3 кашике меда са топлом водом и у то потопите стопала на 20 минута. Добар резултат и мекане пете су загарантоване.

 

5. Глицерин и ружина водица

Глицерин, као што и саме знате, има велика позитивна дејства на кожу, а у комбинацији с ружином водицом је права бомба за пете. Ружина водица је богата витаминима А, Ц, Д и Е који обнављају кожу, док глицерин омекшава кожу. Ова мешавина има антибактеријска својства, па је одлична и ако имате непријатан мирис ногу или проблем с гљивицама.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas