Oglas
· · Komentari: 0

Negovane pete tokom zime: Sačuvajte ih od isušivanja uz prirodne sastojke, imamo recepte iz snova!

S posebnim sastojcima, dobićete odličan piling i hranljivu masku koja će skinuti mrtve ćelije...

1702553576_shutterstock_2164864359.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pošto su pete posebno osetljive tokom zime vrlo je bitno negovati ih na pravi način, a ovih nekoliko domaćih recepata će vam sigurno pomoći u rešavanju ovog problema.

 

1. Limun

Limun je odlično sredstvo za uklanjanje grube kože sa peta zbog njegove jake kiseline.

Iscedite jedan ili dva limuna (u zavisnosti od veličine zadebljanja) i pomešajte sok s vodom. Dovoljno da potopite cela stopala. Držite ih potopljene oko 15 minuta. Noge isperite mlakom vodom i tapkajući, uz pomoć peškira ih osušite.

 

2. Banane

Pored limuna, i banane su voće koje uspešno leči suvu i ispucalu kožu na petama.

Jednu bananu ispasirajte i tako glatku smesu namažite na pete. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon ispiranja, potopite stopala u hladnu vodu na dva minuta. Ovu masku na pete nanosite svakodnevno, nekoliko nedelja i vrlo brzo ćete videti rezultate.

 

3. Pirinčano brašno

Verovatno niste znali do sada da se pirinčano brašno takođe koristi za tretmane na stopalima, kada je u pitanju gruba koža. S posebnim sastojcima, dobićete odličan piling i hranljivu masku koja će skinuti mrtve ćelije i dati vašim stopalima mekoću i sjaj, piše Ženski magazin.

Pomešajte jabukovo sirće, med i pirinčano brašno i mešajte dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete neku vrstu paste. Pre nanošenja smese, potopite stopala u toplu vodu na 10 minuta, a zatim u debelom sloju nanesite dobijenu smesu i nežno (ali dobro) ih utrljajte u pete. Isperite toplom vodom.

 

4. Med

Med se, pored svojih višestrukih funkcija, koristi i kao odličan preparat za negu stopala.

Jednostavno pomešajte 3 kašike meda sa toplom vodom i u to potopite stopala na 20 minuta. Dobar rezultat i mekane pete su zagarantovane.

 

5. Glicerin i ružina vodica

Glicerin, kao što i same znate, ima velika pozitivna dejstva na kožu, a u kombinaciji s ružinom vodicom je prava bomba za pete. Ružina vodica je bogata vitaminima A, C, D i E koji obnavljaju kožu, dok glicerin omekšava kožu. Ova mešavina ima antibakterijska svojstva, pa je odlična i ako imate neprijatan miris nogu ili problem s gljivicama.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas