· · Коментари: 0

Обратите пажњу НА ОВЕ ДЕТАЉЕ када купујете ствари у ОНЛАЈН продавницама!

Уобичајено је осећати недоумице када је у питању онлајн куповина предмета које не можете видети уживо

1657642103_ecommerce-g4e25c2013_640.jpg
Фото: Пиксабеј

На крају, тешко је истински сазнати квалитет онлајн одеће преко екрана рачунара или покушати да замислимо како ће одређена одећа изгледати на нашем телу. Дакле, важно је обратити пажње на детаље како не бисте упали у замке е-трговине.

Прочитајте још: Уз помоћ овог трика парфем ће се задржати на вашој кожи: Мирисаћете цео дан, без обзира на високе температуре

Обратите пажњу на ове ствари при следећој куповини: 

1. Будите пажљиви када је боја модела у питању 

Вероватно сте већ видели пример у онлајн продавницама које продају исти комад одеће у неколико боја. Да би се избегло трошење новца на израду различитих фотографија, врло је уобичајено да продавци различите опције представљају са истим моделима. У овим случајевима користе исту слику и дигитално мењају боје. Боје које су промењене у фотошопу, нису верне оним бојама како то изгледа уживо и могу бити много "дречавије" него уживо.  Стога, да бисте били сигурни у тачну нијансу, најбоље је погледати фотографије остављене на рецензијама потрошача.

2. За штампане одевне предмете потражите фотографије на којима је модел окренут на страну (анимал принт поготово)

Није изненађујуће што велики брендови имају професионалце који су искључиво одговорни за шаре. Права је уметност да узорци изгледају савршено на одећи. На крају, обликовање, сечење и шивање треба да се лепо подударају и прате шаре.  У идеалном случају, узорак треба да изгледа континуирано, као да одећа није имала резове.  Да бисте видели да ли је штампана одећа доброг квалитета, пажљиво проверите слике где су модели бочно. Пошто морају да прате закривљеност тела, стране одевних предмета могу бити један од „најзахтевнијих“ делова и често указују на то да ли је отисак добро урађен или не.

3. Проверите стварну величину аксесоара 

Углови фотографија у онлајн продавницама могу бити прилично обмањујући, а то се углавном дешава са аксесоарима. Као резултат, довољно је само да модел има тањи врат, на пример, да би огрлица изгледала дужа него што заиста јесте. Прстење и остали комади накита могу изгледати много већи онлајн него што су у природи, а за то онаљн продавци користе разне трикове.  Али постоји  одличан трик за куповину аксесоара на мрежи: проверите мере наведене у опису производа и користите комад папира да нацртате стварну величину драгог камена, привеска, па чак и минђуша. На овај начин можете боље да замислите да ли ће додатак бити велики, мали или ће бити тачно онако како очекујете.

5. Обратите пажњу на табелицу мера

У идеалном свету, било би лепо када би величине XС, С, М, Л, XЛ биле стандардизоване. Али истина је да свака продавница има своју табелу величина. Неки брендови чак стављају веће мере у мање бројеве, тако да се купци осећају добро када испробавају „мале“ величине. Дакле, немојте се ослањати само на нумерисање и увек проверите табелу величина. Пре куповине, узмите мере и изаберите одговарајућу величину за свој тип тела.

6. Фотографије са моделима су поузданије

Интернет продавнице обично представљају своје производе у равном положају (када се објекат фотографише одозго на чврстој површини). Фотографије на којима видимо производ "сам" могу бити оптималне за проверу сваког детаља комада. Али, да бисте што боље визуелизовали како ће одевни предмет изгледати на телу, потребно је ослонити се на фотографије са моделима. У случају да особа нема облик тела сличан вашем, погледајте у коментарима да проверите фотографије купца. 

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.