Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Трикови за паметно и функционално опремање најважнијих просторија у дому

Свако опремање, реновирање дома или селидба у нови стан или кућу изискује доста времена, размишљања и планирања како би простор са којим располажете искористили на што бољи начин, сместили све што поседујете, а опет га не оптеретили разним елементима, опремом, уређајима и детаљима.

1636106652_shutterstock_1097696003.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Често се дешава да се у журби и хаосу који вас затекне након селидбе или реновирања прихватате решења која су вам у том тренутку најлакша за извести, али нису нужно и најпрактичнија. Нови простор у коме ћете боравити треба да буде паметно опремљен, тако да као једна целина заиста представља ваш дом, али не обилује непотребним стварима које гуше и њега и вас. Било да је у питању велики или мали простор са којим располажете, код његовог опремања функционалност је најважнија за складан, удобан и леп живот.

Ако сте једни од оних који никако не могу да се снађу са уређењем новог дома, а пред вама је гомила предмета и ствари које се негде морају сместити или сте пак у потрази за њима, ево неколико корисних трикова за почетак уређења и опремања најважнијих просторија у дому.

Кухиња – огледало сваког домаћинства

Кухиња је једна од оних просторија за коју је од кључног значаја да се паметно уреди и пројектује, а нарочито ако ћете доста времена проводити у њој спремајући храну. Практичан савет јесте да се елементи и полице у њој дизајнирају тако да буду лако доступни, а да вам пружају довољно простора за складиштење посуђа и прибора. Корисно је унапред предвидети где ћете држати које предмете и већ од старта направити простор за њих.

Радне површине у кухињи треба, уколико је могуће, оставити празним и не стављати гомилу украса и предмета на њих, јер ћете их сваки час склањати, па поново враћати када завршите са кувањем.

Полице, шипке за прибор и друге врсте висећих елемената на зиду су одлична идеја за уштеду простора и лаку доступност свему што се користи у свакодневном животу. 

Када је реч о уређајима у кухињи, они су саставни и неизбежни део ње. Модерни уређаји на тржишту данас се прилагођавају вашим потребама и простору, па постоји велики избор уградних рерни, судомашина, шпорета, различитих величина и намена. Ако једноставно нема места за оне који вам нису неопходни, попут микроталасне пећнице или апарата за кафу, најбоље је да их не узимате у обзир. 

Већи простори пружају могућност веће опремљености, али је савет да се не претерује. Најбоље је да већ унапред знате за шта ћете користити које уређаје и мале кућне апарате и нађете им место у кухињи, па тек онда их купујете. 

Купатило – место где дневне рутине почињу и завршавају се 

Купатило је просторија у којој су практичност и паметан распоред кључни. Било да живите сами, са партнером или породицом, ваше купатило треба да буде опремљено тако да вам је све на дохват руке, а да уређаји не заузму пола просторије. 

Размислите да ли вам је потребна када или је туш кабина ипак паметније решење. За прегледно одлагање козметике за туширање погодан је метални сталак који се качи на зид или стоји у туш кабини. Нађите место и машини за веш, а ако имате додатног простора у стану, вешерница је још боље решење за складиштење машине и опреме за чишћење и пеглање која вам не треба свакодневно.

Не заборавите и на козметику коју ћете негде морати да држите, а најбоље је да изнад и испод лавабоа инсталирате полице. Метални чивилуци за врата штеде простор, а могу да служе са држање коришћених пешкира баде мантила, итд. 

Радна соба – канцеларија за рад од куће

Како у данашње време све више послова омогућава рад од куће, корисно је размислити и о формирању једне собе у канцеларију. 

Ову просторију је препоручљиво офарбати у неку светлу и пријатну боју за очи. Инвестирати у практичан сто и удобну столицу је неминовно, а разне варијанте зидних полица за папире и документа су такође веома корисне. 

Овај простор не треба претрпавати беспотребним украсима, већ га формирати према потребама посла и оставити довољно места за рачунарску опрему и пратеће елементе. Овде ћете боравити готово осам сати сваки дан, зато је важно да простор дише, буде светао и испуњен позитивном енергијом.
Како ићи у набавку уређаја и малих кућних апарата у складу са буџетом?

Поред уређења које ће вам неизбежно одузети време, још једна ставка вас чека, а то је набавка уређаја и малих кућних апарата. Како је избор на тржишту све већи, постало је теже одлучити се за оне који се уклапају у ваш буџет и прилагођавају се вашим потребама.

Зато је куповина путем интернета све чешћи избор многих, јер им штеди време, даје простора за размишљање и праву одлуку, пружа широк спектар о понуди на тржишту, а све то из удобности сопствене фотеље. 

Захваљујући могућности онлине куповине, свој буџет ћете моћи паметније да распоредите без потребе за изласком из куће и губљењем времена.  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas