Oglas
· · Komentari: 0

Odaberite FRIZURU PREMA OBLIKU LICA: Ko treba da izbegava kratku kosu. a kome stoji BOB?

Najuspešnije, ali i najmanje laskave frizure, u zavisnosti od oblika vašeg lica

1711031832_shutterstock_1931925269.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci za frizure podelili su određene tajne, koje frizure najbolje pristaju svakom obliku lica. Bitno je da naglasite simetriju.

Kada pogledaju nečije lice kažu da pokušavaju da izaberu frizuru koja stvara optičku iliziju savršenog lica. To znači da se igrate sa šiškama, dužinom i slojevima kako biste sakrili nedostatke, a naglasili stvari koje vas krase. 

Frizure za ovalni oblik lica

Ako želite da budete umereni sa izgledom, treba da izbegavate ravne frizure, koje imaju razdeljak na sredini, jer mogu da istaknu asimetriju lica. Veoma kratka frizura, kao što je bob, takođe može učiniti da lice izgleda previše kvadratno.Umesto toga, pokušajte da kosu nosite sa strane u obimnim, talasastim slojevima.

Frizure za lice u obliku srca

"Obično je brada zašiljena i može izgledati kao da je celo lice usredsređeno tačno na bradu, tako da želimo da izjednačimo taj šiljasti izgled i da donji deo lica izgleda šire", navode stručnjaci. Odustanite od kose do brade i pokušajte umesto toga sa frizurom do ramena. Takođe, nešto duža frizura, iznad ramena i ključne kosti, može biti veoma primamljiva.

Frizure za okruglo lice

Tu dolazi na scenu duga frizura sa centralnim razdeljkom, koji može da izduži lice. Ako želite da smanjite širinu, pokušajte sa dugom bob frizurom do vrata, na taj način donja zakrivljenost frizure pomaže da se sakrijete deo širine obraza“, kaže stručnjak za kosu. Pored toga, kada odlučite da vežete kosu, uvek ostavite nekoliko pramenova koji ocrtavaju lice, piše sajt Andreea Raicu.

Frizure za kvadratni oblik lica

Kao i kod oblika srca, cilj je skrenuti pažnju sa donjeg dela. Zbog toga izbegavajte kratku frizuru i idite na opciju duge kose. Isprobajte šišanje do ramena ili dužu loknastu frizuru. Takođe se preporučuje, da se stvori nežniji izgled na vrhu jer ćete izgledati ženstvenije. Ovo se može postići tako što ćete kovrdže napraviti nekoliko centimetara ispod korena, kako biste izbegli volumen.

(Sensa)

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas